Άρης – ΠΑΟΚ: Το γήπεδο της Τούμπας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΠΑΟΚ αφού εδώ και 60 χρόνια, από το 1959, αποτελεί έδρα του δικεφάλου.

Θα μπορούσε κανείς να φανταστεί λοιπόν ότι το πρώτο ρεκόρ που σημειώθηκε στο γήπεδο της Τούμπας δεν θα το πετύχαινε ο ΠΑΟΚ, αλλά κάποια άλλη ομάδα; Και όχι μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα, αλλά ο αιώνιος αντίπαλός του Άρης!

Και όμως συνέβη. Για την ακρίβεια ο «Θεός του πολέμου» είναι εκείνος που πέτυχε το πρώτο sold out και συγκεκριμένα στις 15 Σεπτεμβρίου 1963.

Η σελίδα ARIS Retro 1914 που ειδικεύεται σε θέματα για την ιστορία του Άρη αναφέρει σε ανάρτησή της

«Πρώτο Sold Out στη Τούμπα ο Άρης! Σπάνια και αυθεντική φωτογραφία, μόνο από τη σελίδα ARIS Retro 1914, για πρώτη φορά στο διαδίκτυο! 15.09.1963 Τούμπα Άρης-Παναθηναϊκός 0-1.

Στον συγκεκριμένο αγώνα κόπηκαν 24.020 εισιτήρια σε πληρότητα 100% του γηπέδου! Μάλιστα υπάρχουν και μαρτυρίες ότι στο παιχνίδι αυτό πολύς κόσμος δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει το μαγικό χαρτάκι!

Μέχρι εκείνη την χρονική στιγμή και από τα εγκαίνια του γηπέδου (6 Σεπτεμβρίου 1959) ο ΠΑΟΚ σε κανένα παιχνίδι δεν μπόρεσε να κόψει περισσότερα εισιτήρια… Τα περισσότερα εισιτήρια του συμπολίτη ήταν στις 28 Απριλίου 1963 σε αγώνα επίσης με τον Παναθηναϊκό (1-1) όταν και κόπηκαν 20.131 εισιτήρια και με θέσεις κενές…

Στο φωτογραφικό στιγμιότυπο ο τερματοφύλακας του Άρη Γιώργος Παντελάκος μπλοκάρει τη μπάλα ενώ από κοντά παρακολουθεί ο αείμνηστος Μίμης Γριμπελάκος.

Η σελίδα ARIS Retro 1914 εξασφάλισε ακόμη 7 αυθεντικές φωτογραφίες από το ίδιο παιχνίδι οι οποίες θα προβληθούν μελλοντικά.

Η εικόνα μιλάει απο μόνη της με τις κατάμεστες κερκίδες της Τούμπας».

Άρης - ΠΑΟΚ: Το γήπεδο της Τούμπας είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΠΑΟΚ αφού εδώ και 60 χρόνια, από το 1959, αποτελεί έδρα του δικεφάλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ο πρόεδρος της Biogen που ανακάλυψε το νέο φάρμακο για το Αλτσχάιμερ είναι Αρειανός: «Ο Άρης είναι θρησκεία!»

Survivor 11/6: Με ποιον επιχειρηματία γευμάτισε ο Ντάφι!

Τσιτσιπάς – Ζβέρεφ: Το κανάλι που θα δείξει τον ημιτελικό