Διακοφώτης: «Τυχόν δικαίωση της ΕΠΟ στο CAS θα βοηθήσει και τις υποθέσεις της ΠΑΕ Άρης»


Αλέξανδρος Κωτάκης

Διακοφώτης: «Τυχόν δικαίωση της ΕΠΟ στο CAS θα βοηθήσει και τις υποθέσεις της ΠΑΕ Άρης»


O πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης μίλησε με αφορμή την προσφυγή της ελληνικής Ομοσπονδίας στο CAS σε βάρος της FIFA για την υπόθεση του πρόστιμου που δέχθηκε για την ΠΑΕ Άρης.

Θυμίζουμε οτι κ. Διακοφώτης είχε αποκαλύψει τη γκάφα της ΕΠΟ με το χαμένο έγγραφο που είχε σταλεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία προς τους «κιτρινόμαυρους» (υπόθεση Ντουρμισάι).

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Διακοφώτης στο Yellow Radio 101,7:

Για την προσφυγή της ΕΠΟ στο CAS για την υπόθεση του Άρη:

Το δελτίο είχε ανακληθεί, το διαιτητικό αποφάσισε να έρθει το δελτίο. Η νομική υπηρεσία της ΕΠΟ στηρίζεται στο ότι ναι μεν έγινε ένα λάθος, αλλά διορθώθηκε άμεσα. Τότε ο φάκελος του Άρη ήταν καθόλα νόμιμος. Τώρα με τα ban και τις οφειλές των παλιών ΠΑΕ, η FIFA μέχρι τότε δεν είχε επιβάλει καμία τέτοια ποινή. Υπάρχουν πάντα διφορούμενες απόψεις για το αν μια νέα ΠΑΕ είναι υποχρεωμένη να καλύψει τις οφειλές της παλιάς. Η Ομοσπονδία θα υποστηρίξει ότι δεν είχε καμία ενημέρωση για την αλλαγή της στάσης της FIFA και όταν ενήργησε, ενήργησε με κάθε νομιμότητα.

Για την λογική της FIFA να «επιστρέψει» τα παλιά χρέη:

Εγώ θα ήμουν σύμφωνος με κάθε απόφαση και σε οποιοδήποτε σωματείο, όταν είναι ερασιτεχνικό λεγόταν ότι θα πρέπει να καταβάλει το «x» ποσό για να γίνει και πάλι ΠΑΕ. Να το ξέρει από πριν. Όπως ισχύει στην περίπτωση του Φωστήρα. Όχι εκ των υστέρων. Όπως και οι άνθρωποι του Άρη αν ήξεραν ότι θα πρέπει να πληρώσουν 1,5-2 εκατομμύρια θα χειριζόταν διαφορετικά το θέμα, όταν ίδρυαν την νέα ΠΑΕ.

Για την σημασία της προσφυγής της ΕΠΟ στο CAS:

Πιστεύουμε ότι θα δικαιωθεί η Ομοσπονδία και η απόφαση αυτή θα βοηθήσει συνολικά και τον Άρη, ως συνέχεια και των πρόσφατων αποφάσεων του διαιτητικού για τα παλιά χρέη, που δικαίωσε τόσο τον Άρη, όσο και τον ΟΦΗ. Είναι κρίμα ιστορικές ομάδες, όπως ο Άρης να ταλαιπωρούνται από τέτοιες υποθέσεις.

Για την Super League 2:

Η λίγκα έχει στείλει και πάλι το πρωτόκολλο και περιμένει τις εγκρίσεις. Πρέπει να βρεθεί μια λύση για αυτήν την ταλαιπωρημένη κατηγορία που δεν ξέρουμε… τι αμαρτίες πληρώνει. Πιστεύουμε ότι θα βρεθεί μια λύση.

Για την Football League το βλέπω πολύ δύσκολα και δεν ξέρω πόσο θα το θέλουν οι ομάδες καθώς το κόστος είναι μεγάλο.

Για το αν θα μπορούσε να βοηθήσει και η κυβέρνηση:

Θα μπορούσαν να καλυφθούν τα τεστ μέσα από το κρατικό σύστημα υγείας αντί να απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα. Και αν ισχύουν τα επιπλέον τεστ που λέγονται θα φτάσουμε τα 400.000 ευρώ αντί για τα 150.000 ευρώ.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό που έχει σχεδιάσει ο κ. Γεραπετρίτης για το στοίχημα θα περάσει σύντομα. Αυτό με το στοίχημα είναι κάτι που ζητούσαμε εδώ και χρόνια. Έχω ακούσει τον κ. Γεραπετρίτη να λέει ότι έσοδα από αυτήν την διαδικασία θα έχουν όλα τα αθλήματα. Και το μπάσκετ, και το τένις και όλα.

Για το κύπελλο  τέλος, ο κ Διακοφώτης σημείωσε:

Πάει προς αναστολή το κύπελλο. Μπορεί να προβλέψει κανένας τι θα γίνει τον Δεκέμβριο; Μέχρι στιγμής πάντως δεν είναι απίθανο να υπάρχει αναστολή.

Στις άλλες χώρες παίζουν ποδόσφαιρο και οι υπόλοιπες κατηγορίες γιατί υπάρχει στήριξη από την πολιτεία. Σε εμάς τι υπάρχουν; Άρα τι θα πούμε στα 30 σωματεία που παίζουν στο κύπελλο Ελλάδος, πληρώστε 2.000 ευρώ για ένα παιχνίδι; Δεν θα το κάνουν ποτέ.


Sportime Extras