Στα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει προκειμένου ο Άρης να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στο υπόλοιπο της σεζόν αναφέρθηκε ο Άκης Μάντζιος.

Ο Άκης Μάντζιος αναφέρθηκε στις συνέπειες τις συσσωρευμένης κούρασης των ποδοσφαιριστών του Άρη αλλά και στον αγώνα (5/5, 17:15) που ακολουθεί με τον Ολυμπιακό στο «Κλ. Βικελίδης» για την 7η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League 1.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την επιστροφή στη δράση μετά τη διακοπή του Πάσχα:

«Ήταν μια περίοδος γιορτινή με ιδιαιτερότητες. Θεωρώ ότι ήταν μια περίοδος που δώσαμε τη δυνατότητα στα παιδιά λίγο να ξεκουραστούν και να επανέλθουν πάλι για το τελευταίο κομμάτι των play off».

Για την κόπωση που υπάρχει, γενικότερα, στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν:

«Σίγουρα είναι μια χρονιά δύσκολη, μια χρονιά περίεργη, χωρίς να υπάρχει κατάλληλη προετοιμασία και η απαραίτητη ξεκούραση, το κυριότερο αυτό, των ποδοσφαιριστών από την περσινή χρονιά. Όλη αυτή η συσσωρευμένη κούραση, η συσσωρευμένη πίεση, οι συνεχόμενες αγωνιστικές επιφέρουν μεγάλο βαθμό κόπωσης και νομίζω ότι είναι ένα θέμα το οποίο προβληματίζει όλες τις ομάδες για να το αντιμετωπίσουν».

Για τις δυνάμεις και τις αντοχές που υπάρχουν στον Άρη:

«Στην περίοδο των πλέι οφ έχουμε χάσει κάποια από τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει η ομάδα μας στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Υπάρχει συσσωρευμένη κόπωση, υπάρχουν πολλά παιδιά που έχουν επιβαρυνθεί. Από εκεί και πέρα όμως τώρα δεν πρέπει να μένουμε σε αυτό, πρέπει να το βγάλουμε από το μυαλό μας, είναι τέσσερα παιχνίδια, θέλουμε αυτή η εξαιρετική χρονιά που έχει κάνει ομάδα μας να ολοκληρώσει την σεζόν και να και να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει».

Για το αν θα κριθούν όλα μέχρι και την τελευταία αγωνιστική:

«Ίσως ναι, ίσως όχι, δεν το ξέρει κανείς, όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα. Σε κάθε παιχνίδι και τα τρία αποτελέσματα είναι μέσα για όλες τις ομάδες, τουλάχιστον για τις περισσότερες ομάδες. Είναι μια διαφορετική διαδικασία από ό,τι ήταν η κανονική διάρκεια του Πρωταθλήματος, βλέπουμε ότι λείπουνε οι εντάσεις, λείπει το γρήγορο ποδόσφαιρο από τη διαδικασία των πλέι οφ, ίσως και το θέαμα να μην είναι το ίδιο με την κανονική διάρκεια αλλά από κει και πέρα νομίζω -όπως είπα- ότι όλα τα παιχνίδια είναι δύσκολα και πρέπει να κοιτάμε παιχνίδι με παιχνίδια και το τι έχουμε πάρει από το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά».

Για το παιχνίδι του Άρη με τον Ολυμπιακό:

«Είναι δύσκολο παιχνίδι, με τον πρωταθλητή. Μια ομάδα που σίγουρα έχει ένα πάρα πολύ γεμάτο ρόστερ με πάρα πολλές ποιοτικές επιλογές. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας, να παρουσιαστούμε πρώτα απ’ όλα πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, τακτικά σοβαροί και -το κυριότερο- σε αυτό το παιχνίδι να αποφύγουμε τα λάθη, λάθη τα οποία στη διαδικασία των play off τα πληρώνουμε».

Για το αν είναι υπάρχουν επιστροφές παικτών στα σχέδιά του:

«Σίγουρα θα είναι κοντά μας τα παιδιά. Από την άλλη, είναι και δύσκολο, όταν απέχουνε πάνω από ένα, ενάμιση μήνα να μπούνε κατευθείαν στα βαθιά αλλά από εκεί και πέρα θα το αξιολογήσουμε, θα το εξετάσουμε, θα δούμε τις λύσεις που μπορεί να έχουμε διαθέσιμες και μέχρι τελευταία στιγμή θα αποφασίσουμε ποια παιδιά θα είναι διαθέσιμα».