×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Ματίγια: «Δικαιώθηκα με την επιλογή του Άρη, ενθουσιασμένοι με την προοπτική ενός τελικού»


    Κώστας Παπαδόπουλος

Ματίγια: «Δικαιώθηκα με την επιλογή του Άρη, ενθουσιασμένοι με την προοπτική ενός τελικού»


Απόλυτα δικαιωμένος από την επιλογή του να συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη, παρουσιάστηκε ο Χαβιέρ Ματίγια, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Marca». Ο Ισπανός μέσος των «κίτρινων» μίλησε επίσης και για τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν στην Ελλάδα, λόγω του κορονοϊού.

Αναφορά με τα αγωνιστικά θέματα, ο Ματίγια στάθηκε στην προοπτική συμμετοχής στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ματίγια στην «Marca»

Αρχικά ανέφερε:«Επικρατούν αυστηρά περιοριστικά μέτρα, λήφθηκαν έγκαιρα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο. Είναι πολύ λυπηρό αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία. Στην Ελλάδα δεν μπορείς να πας πουθενά γιατί τα πάντα είναι κλειστά. Οι ελίτ αθλητές έχουν ειδική κυβερνητική άδεια για να προπονούνται. Ωστόσο, πρέπει να συμπληρώσεις μια φόρμα, να εξηγείς ποιος είσαι, που μένεις, γιατί πρέπει να βγεις από το σπίτι σου και πόση ώρα θα είσαι εκτός σπιτιού. Από τη στιγμή που θα γίνει δεκτό το αίτημά σου, μπορείς να φύγεις από το σπίτι σου. Πρέπει όμως να έχεις μαζί σου το χαρτί και την ταυτότητά σου σε περίπτωση που σε σταματήσει η αστυνομία. Μπορείς να προπονηθείς αρκεί να κρατάς αποστάσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρης: Η απάντηση του Ρόουζ για τη φανέλα του Καμαρά (pic)

Εξήγησε μάλιστα γιατί είναι σωστή η απόφαση μη χορήγησης άδειας στους ξένους παίκτες από τις ομάδες: «Δεν μας επέτρεψαν να φύγουμε από την Ελλάδα για λόγους υγείας. Το ίδιο πρέπει να ισχύει γενικώς. Αλλάζοντας πόλεις, αλλάζουν και οι κανόνες με συνέπεια να ρισκάρεις να προσβληθείς και ταυτόχρονα να κολλήσουν οι υπόλοιποι. Ο καθένας πρέπει να μένει στο σημείο που βρίσκεται».

Αναφέρθηκε στην απόφασή του να φύγει από την Ισπανία πριν από δύο χρόνια αλλά και στον Άρη: «Πήρα το ρίσκο φεύγοντας από τη ζώνη ασφαλείας, είμαι δύο χρόνια στην Ελλάδα και είμαι πολύ ευτυχισμένος. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου και όλοι είναι ενθουσιασμένοι με την προοπτική της συμμετοχής στον τελικό. Είναι σημαντικό για την ομάδα η οποία πριν λίγα χρόνια ήταν στην έρημο αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα. Συν τοις άλλοις, ήδη εξασφαλίσαμε την έξοδό μας στην Ευρώπη μέσω του Πρωταθλήματος.

Ήμουν άτυχος στα σημαντικότερα χρόνια της καριέρας μου έχοντας διαδοχικούς τραυματισμούς. Μετά, χρειάζεται χρόνος για να ξεπεράσεις τους φόβους σου, αλλά στην τελευταία διετία παίζω συνεχώς. Πηγαίνοντας στον Άρη κατάλαβα ότι πάω σ’ ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο, σε άλλη γλώσσα και κουλτούρα. Έμαθα όμως καινούργια πράγματα», κατέληξε ο Ματίγια.