Σημαντικές εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση της δολοφονίας του Βούλγαρου οπαδού Τόσκο Μποζατζίσκι, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά το περσινό Άρης-ΠΑΟΚ.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grtime.gr,  tην παραπομπή συνολικά οκτώ ατόμων στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ζητεί η αρμόδια εισαγγελέας για την υπόθεση του 28χρονου Τόσκο Μποζατζίσκι.

Ο Βούλγαρος έχασε τη ζωή του μετά από ενέδρα που έστησαν χούλιγκανς στον ίδιο και την παρέα του ενώ έπιναν αμέριμνοι τον καφέ τους λίγο πριν επιστρέψουν στη Βουλγαρία.

Όπως αποφάνθηκαν οι αρχές το συμβάν αφορά περιστατικό οπαδικής βίας, και σημειώθηκε τον Ιανουάριο 2020, στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα η αθλητική εισαγγελέας Σοφία Διπλοΐδου προτείνει στο Συμβούλιο Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης να παραπεμφθούν σε δίκη οι εξής:

Η 27χρονη οδηγός του αυτοκινήτου που παρέσυρε τον άτυχο Μποζατζίσκι για «ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο».

Ο 49χρονος πρώην σύντροφος της, ο οποίος φέρεται ότι οργάνωσε την επίθεση, για «ηθική αυτουργία στην ανθρωποκτονία», για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και άλλα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι 6 οπαδοί του ΠΑΟΚ, οι οποίοι φέρονται ότι συμμετείχαν στην επίθεση προς του Βούλγαρους-φίλους του Άρη, για «βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη» και άλλα πλημμελήματα, κατά περίπτωση.

Όπως αναφέρεται στην εισαγγελική πρόταση, ο 49χρονος ακολούθησε με μισθωμένο αυτοκίνητο τα οχήματα στα οποία επέβαιναν οι Βούλγαροι, μέχρι να φτάσουν σε χώρο στάθμευσης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Αυτό προέκυψε από οπτικό υλικό που κατέγραψαν κάμερες παρακολούθησης κατά μήκος της λεωφόρου Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στη συνέχεια, όταν τους εντόπισε να κάθονται σε καφετερία της περιοχής, ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος κάλεσε τηλεφωνικά τους οπαδούς του «δικεφάλου» να συγκεντρωθούν επί τόπου.

Οι Βούλγαροι την προηγούμενη μέρα βρέθηκαν στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» για να παρακολουθήσουν τον ποδοσφαιρικό αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ. Κατά την αποχώρηση του από την καφετερία, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε η επίθεση που στοίχισε τη ζωή του 28χρονου.

Ο 49χρονος φέρεται ότι συμμετείχε ενεργά στη συμπλοκή, χτυπώντας τους Βούλγαρους, ενώ στο τιμόνι του μισθωμένου οχήματος βρισκόταν η κοπέλα.

Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ενώ ο 28χρονος Τόσκο Μποζατζίσκι κείτονταν αιμόφυρτος στο οδόστρωμα, ο 49χρονος ζήτησε από τη φίλη του να περάσει πάνω από το σώμα του, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα.

Σε φωτογραφικό υλικό που περιλαμβάνεται στη δικογραφία φαίνεται ότι η οδηγός άλλαξε λωρίδα πατώντας το άνω μέρος του σώματος του θύματος, επιφέροντας το θάνατο. Η 27χρονη και ο 49χρονος κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι μετά τις απολογίες τους».