Τσιώλης: «Άρης για τριάδα, κακό για το ποδόσφαιρο οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία»


Αλέξανδρος Κωτάκης

Τσιώλης: «Άρης για τριάδα, κακό για το ποδόσφαιρο οι δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία»


Σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης φιλοξενήθηκε ο πρώην προπονητής του Άρη Σάκης Τσιώλης.

Ο κ. Τσιώλης τόνισε πως ο Άρης έχει τη δυνατότητα να «χτυπήσει» την πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, ενώ παράλληλα «καυτηρίασε» τις δηλώσεις του προπονητή του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία με τις οποίες άφησε αιχμές περί… φιλικών.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Τσιώλης στο Yellow Radio 101,7

Για το ότι ο Άρης θα δώσει αρκετά παιχνίδια σε μικρό χρονικό διάστημα:

Είναι κάτι που θα συμβαίνει με τον τρόπο που διεξάγεται φέτος το πρωτάθλημα. Οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι, η ψυχολογία υπάρχει και νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να τα καταφέρει σε αυτά τα παιχνίδια και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις.

Για τις ευκαιρίες που πρέπει να φτιάχνει ο Άρης:

O Άρης με τον τρόπο που παίζει, με παίκτες που θέλουν την μπάλα στα πόδια θα πρέπει να πιέσει και να είναι κοντά στην περιοχή του αντιπάλου για μεγάλο διάστημα. Όταν ο αντίπαλος πρεσάρει ο Άρης δυσκολεύεται να κάνει πολλές τελικές. Έπρεπε ο Άρης να κάνει πίεση ψηλά, να μην αφήσει τους παίκτες του Ολυμπιακού να φτάσουν στην περιοχή του. Αν ο Ματέο και ο Γκάμα φτάνουν κοντά στην περιοχή του αντιπάλου θα προσφέρουν. Αν τους έχεις να παίζουν πιο πίσω θα έχουν πρόβλημα.

Για την αλλαγή συστήματος από τον Άρη:

Το σύστημα παίζεται ανάλογα με το πως αντιλαμβάνεται ο κόουτς τους παίκτες. Το πιο σημαντικό όμως είναι η τακτική προσέγγιση. Να δεις πως είναι η βαθμολογία, ποιος είναι ο αντίπαλος και να συμπεριφερθείς με την ανάλογη τακτική.

Και ο Τσιώλης συνέχισε λέγοντας:

Συμφωνώ με αυτό που έκανε το τεχνικό τιμ. Άρης είσαι, έπρεπε να βγει μπροστά και να διεκδικήσει πράγματα. Νομίζω ότι ο Άρης μπορεί να είναι μέσα στην πρώτη τριάδα. Μεσοεπιθετικά ο Άρης έχει παίκτες που… χάνεται η μπάλα.

Για τους φορ του Άρη:

Σίγουρα δεν είναι οι σέντερ φορ περιοχής που θα βάλουν 17 και 18 γκολ. Ο Λόπεθ είναι ένας παίκτης που στο Χαριλάου θα γεμίσει την περιοχή και θα φτιάξει χώρα και για τους παίκτες πιο πίσω. Ο Μάνος μπορεί να παίξει στον χώρο, κυρίως στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Για το Λάρισα-Άρης:

Ο Άρης παίζει στο Αλκαζάρ, η Λάρισα είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά, θέλει την μπάλα κοντά στην περιοχή του αντιπάλου. Ο Άρης πρέπει να κυκλοφορήσει την μπάλα, να έχει την κατοχή. Είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι και για την Λάρισα που δεν έχει ξεκινήσει καλά και καίγεται για βαθμούς.

Για την λύση της συνεργασία του με την ομάδα του Βόλου το καλοκαίρι:

Υπηρέτησα το ποδόσφαιρο με αγάπη και πάθος. Όταν όμως ένας προπονητής βλέπει ότι αντιλαμβάνεται διαφορετικά τα πράγματα από τον πρόεδρο ένας είναι ο δρόμος, να φύγει ο προπονητής. Ο πρόεδρος δεν μπορεί να φύγει.

Για τις δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία:

Το είδα πολύ αρνητικά. Εμείς οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν μπορούμε να κατηγορούμε το ίδιο το επάγγελμα μας. Πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο και όχι να κάνουμε τέτοιες δηλώσεις. Ήταν μια τοποθέτηση που δεν θα έπρεπε να γίνει. Ειδικά τώρα που το ποδόσφαιρο έχει τόσο προβλήματα με την πανδημία. Δεν γίνεται με 2-3 παιχνίδια ως προπονητής να λες τέτοια πράγματα. Ότι και να πιστεύεις, όσο και να προσπαθούν να σε επηρεάσουν θα πρέπει να κρατάς την ψυχραιμία σου.


Sportime Extras