Εορτολόγιο Κυριακή 24 Οκτωβρίου: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα!

Σήμερα Κυριακή 24 Οκτωβρίου η εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Σεβαστιανής.

Εορτολόγιο Κυριακή 24 Οκτωβρίου: Η Αγία Σεβαστιανή καταγόταν από την πόλη Σεβαστή της Φρυγίας και διδάχτηκε τη χριστιανική πίστη από τον Απόστολο Παύλο, και πήρε τη θερμότητα και την ανδρεία του διδασκάλου της.

Η Αγία Σεβαστιανή έζησε τον 1ο αιώνα μ.Χ. και χρησιμοποιούσε τη ζωή της κάθε μέρα για την αλήθεια του Ευαγγελίου (στη Μαρκιανούπολη της Θράκης). Πήγαινε σε σπίτια ειδωλολατρών και είλκυε πολλές γυναίκες απ’ αυτούς στους κόλπους της Εκκλησίας. Συνελήφθη γι’ αυτό επί αυτοκράτορας Δομετιανού και ηγεμόνος Σεργίου, κακοποιήθηκε και εξεδιώχθη από τον τόπο της.

Έφθασε στην Ηράκλεια στην Θράκη όπου πάλι συνελήφθη, από τον ηγεμόνα Πομπηιανό, και φυλακίστηκε. Αλλά η γυναικεία της φύση, ντρόπιασε τους βασανιστές της. Οι υποσχέσεις δεν τη δελέασαν, οι απειλές δεν την έκαμψαν, και κάτω από βαριά μαρτύρια στάθηκε όρθια με όλη της τη γενναιοψυχία. Οι σάρκες της αγίας Σεβαστιανής σχίζονταν, αλλά τα χείλη, όπως και η καρδιά της, εξακολουθούσαν να υμνούν τον Χριστό. Τελικά, η μεγάλη αυτή αθλήτρια της Εκκλησίας μας, παρέδωσε τη ζωή της με τον δια αποκεφαλισμού θάνατο και ετάφη στη Ραιδεστό.

Πηγή: Saint.gr

Σάββατο 24 Οκτωβρίου Εορτολόγιο

Άγιος Αρέθας ο Μεγαλομάρτυρας και οι «σὺν αὐτῶ»

Αγία Γυναίκα και το Άγιο Βρέφος της

Άγιοι Μάρκος, Σωτήριχος και Ουαλεντίνος

Άγιος Ακάκιος ο Πρεσβύτερος

Άγιος Νέρδων

Όσιος Αρέθας «ὁ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Άγιος Maglorious του Sark

Άγιος Σενώχ της Τουρώνης ο Ιαματικός

Σήμερα 24/10 γιορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα