ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήττα για τους λαβωμένους Γουόριορς – Δύσκολα οι Ράπτορς

Στοπ στους Γουόριορς έβαλαν οι Κίνγκς του Κώστας Κουφού, με τους πρωταθλητές όμως να αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα τραυματισμών. Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και έχοντας τους Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμσον και Κέβιν Ντουράντ στο πάγκο, οι Γουόριορς κλήθηκαν να κάψουν την αντίσταση των νεανικών Κίνγκς. Αν και στην αρχή του παιχνιδιού οι πρωταθλητές κατάφεραν...
Ήττα για τους λαβωμένους Γουόριορς – Δύσκολα οι Ράπτορς

Στοπ στους Γουόριορς έβαλαν οι Κίνγκς του Κώστας Κουφού, με τους πρωταθλητές όμως να αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα τραυματισμών.

Σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και έχοντας τους Στέφεν Κάρι, Κλέι Τόμσον και Κέβιν Ντουράντ στο πάγκο, οι Γουόριορς κλήθηκαν να κάψουν την αντίσταση των νεανικών Κίνγκς.

Αν και στην αρχή του παιχνιδιού οι πρωταθλητές κατάφεραν να ανοίξουν την διαφορά και έδειχναν να έχουν τον απόλυτο έλεγχο, η ομάδα του Σακραμέντο δεν τα παράτησε και έκανε την ανατροπή.

Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ο αγώνας ήταν ισόπαλος 75-75 και το φινάλε ήταν εξίσου συγκλονιστικό με τον Γκριν να χάνει τρίποντο στο 93-93, 50 δευτερόλεπτα πριν το σφύριγμα της λήξης.

Τελικώς οι Κίνγκς έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και κατάφεραν πάρουν την νίκη με σκορ 98-93.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Χίλντ με 22 πόντους, ενώ ο Κώστας Κουφός ήταν αρκετά καλώς σημειώνοντας 5 πόντους, 12 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα σε 25 λεπτά. Για τους πρωταθλητές ξεχώρισαν οι Κουκ με 25 πόντους και Γιανγκ με 15.

Συνέχεια στο σερί τους οι Ράπτορς

Σκούρα τα βρήκαν οι Ράπτορς απέναντι στους Μάβερικς, τελικά όμως κατάφεραν στο τέλος να πάρουν μία μεγάλη νίκη.

Οι Μάβερικς εξ αρχής έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και μάλιστα έφτασαν να προηγούνται και με 7 πόντους 61-54 στην λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ενώ και στην τρίτη περίοδο ήταν μπροστά με 84-78.

Ενώ όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα πάει στους Μάβερικς, ο ΝτεΡόζαν ισοφάρισε σε 106 -106 και έστειλε το ματς στην παράταση.

Εκεί πρωταγωνιστής ήταν πάλι ο ίδιος αφού με ένα μεγάλο σουτ έφερε το παιχνίδι στο 117-115 και έδωσε την 11η σερί νίκη στην ομάδα του.

Κορυφαία για τους Ράπτορς οι ΝτεΡόζαν και Βαλανσιούνας με 29 και 21 πόντους αντίστοιχα, ενώ για του Μάβερικς ο Μπάρνς είχε 27 πόντους και ο Σμιθ Τζούνιορς 19.

Ρολάρουν οι Θάντερ

Την 5η τους σερί νίκη πέτυχαν απέναντι στους Κλίπερς οι Θάντερ, με τον Ράσελ Γουέστμπρουκ να πραγματοποιεί το 101ο τριπλ νταμπλ του.

Αν και η ομάδα του Λος Άντζελες ξεκίνησαν καλά και προηγήθηκαν, οι Θάντερ κατάφεραν να πάρουν μετά από λίγο τον έλεγχο και να προηγούνται στο τέλος της τρίτης περιόδου με 89-84.

Στο τέλος η παρέα του Γουέστμπρουκ δεν αστειευόταν και ξέφυγε στο σκορ, παίρνοντας τελικώς την νίκη με 100-90.

Κορυφαίοι για τους νικητές ήταν οι Γουέστμπρουκ με 16 πόντους, 10 ριμπάουντ και 11 ασίστ ενώ είχε άξιους συμπαραστάτες τους Μπρούερ και Τζορτζ με 22 και 19 πόντους αντίστοιχα.

Τέλος για τους Κλίπερς ο Χάρις είχε 24 πόντους, ενώ ο Ρίβερς το ακολούθησε από κοντά με 23.

Μεγάλη νίκη για τους «μισούς» Σέλτικς

Έχοντας στα πιτς πολλούς από τους πρωταγωνιστές τους, όπως τους Ίρβινγκ, Σμαρτ, Μπράουν, Χέιγουορντ, οι Σέλτικς κατάφεραν να κερδίσουν τους Μάτζικ με 92-83.

Η ομάδα της Βοστώνης ήταν από την αρχή πολύ δυνατή και έκλεισε προηγούμενη την πρώτη περίοδο με σκορ 48-31.

Μάλιστα μέσα στην Τρίτη περίοδο άνοιξε ακόμα περισσότερο την διαφορά και ανέβασε το σκορ στο 75-52 με τους Ορλάντο Μάτζικ να μην μπορούν να αντιδράσουν και να βρουν στόχο επιθετικά.

Το μόνο του πέτυχαν ήταν στο τέλος να μειώσουν σε 90-83, ωστόσο δεν κατάφεραν κάτι παραπάνω.

Πύρρειος νίκη για τους Σίξερς

Ψυχή έδειξαν κόντρα στους Σίξερς οι Νετς και πάλεψαν μέχρι τέλους για την νίκη, ωστόσο δεν κατάφεραν να την πραγματοποιήσουν.

Οι Σίξερς που ήταν το απόλυτο φαβορί, αλλά η ομάδα του Μπρούκλιν δεν τα παράτησε και έφτασε να προηγείται ακόμα και με 13 πόντους.

Εκεί έλαβαν δράση η Εμπίντ και Σίμονς και γύρισαν το παιχνίδι, δίνοντας το προβάδισμα στην ομάδα τους στο τέλος της τρίτης περιόδου, με 86-81.

Το παιχνίδι στο τέλος ήταν στην κόψη του ξυραφιού, με τους Σίξερς να κατακτούν τελικά την νίκη, αφού οι Νετς αστόχησαν στο τελευταίο τους καλάθι που θα έστελνε το ματς στην παράταση.

Ο Εμπίντ μαζί με τον Σίμονς ξεχώρισαν για τους νικητές, με το πρώτο να έχει 24 πόντους και 19 ριμπάουντ και τον δεύτερο 21 πόντους, 8 ριμπάουντ και 12 ασίστ.

Για τους ηττημένους ο Χόλις-Τζέφερσον είχε 21 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Ο Ντράγκιτς έριξε τους Λέικερς στο καναβάτσο

Τα πατήματα του έχει ξεκινήσει να βρίσκει το Μαϊάμι, που κατάφερε να κερδίσει και του Λέικερς στο τέλος με 92-91 και κορυφαίο τον Γκόραν Ντράγκιτς.

Το παιχνίδι ήταν για γερά νεύρα από την αρχή, αφού οι ομάδες πήγαιναν «σώμα-σώμα» στο σκορ με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 50-50.

Οι Χιτ ξεκίνησαν δυνατά την τρίτη περίοδο στην οποία και προηγήθηκαν με 74-71 και αύξησαν την διαφορά τους, στα μέσα της τέταρτης στους 7 πόντους 88-81.

Η νεανική ομάδα των Λέικερς όμως , επέστρεψαν στο ματς και πέρασαν μπροστά με 91-90, ενώ έμεναν 80 δευτερόλεπτα. Εκεί μίλησε ο Ντράγκιτς ο οποίος πέτυχε το τελευταίο καλάθι και διαμόρφωσε το τελικό 92-91.

Αποτελέσματα :

Μπόστον Σέλτικς – Ορλάντο Μάτζικ : 92-83

Μπρούκλιν Νετς  – Φιλαδέλφεια 76ερς : 116-120

Ντάλας Μάβερικς – Τορόντο Ράπτορς : 115-122

Λος Άντζελες Κλίπερς – Οκλαχόμα Σίτυ Θάντερ : 113-121

Σακραμέντο Κίνγκς – Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς : 98-93

Μαϊάμι Χιτ – Λος Άντζελες Λέικερς : 92-91

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ήττα για τους λαβωμένους Γουόριορς – Δύσκολα οι Ράπτορς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.