ΜΠΑΣΚΕΤ

Οι τελευταίες δοκιμές των αιωνίων πριν την εκκίνηση του ντέρμπι

Παναθηναικός και Ολυμπιακός έκαναν τα οριστικά μονταρίσματα στις μηχανές τους πριν την αυριανή μετωπική σύγκρουση στο ΟΑΚΑ Σαν την τελευταία δοκιμαστική κούρσα πριν από ένα γκραν πρι της Φόρμουλα 1 φαντάζει η σημερινή μέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι Τσάβι Πασκουάλ και Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κάνουν σήμερα τα τελευταία μονταρίσματα και τις τελευταίες δοκιμές στις...
Οι τελευταίες δοκιμές των αιωνίων πριν την εκκίνηση του ντέρμπι

Παναθηναικός και Ολυμπιακός έκαναν τα οριστικά μονταρίσματα στις μηχανές τους πριν την αυριανή μετωπική σύγκρουση στο ΟΑΚΑ

Σαν την τελευταία δοκιμαστική κούρσα πριν από ένα γκραν πρι της Φόρμουλα 1 φαντάζει η σημερινή μέρα για Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι Τσάβι Πασκουάλ και Γιάννης Σφαιρόπουλος θα κάνουν σήμερα τα τελευταία μονταρίσματα και τις τελευταίες δοκιμές στις πράσινες και τις ερυθρόλευκες μηχανές αντίστοιχα και θα ετοιμάσουν τις ομάδες τους για να πάρουν θέση στην αυριανή γραμμή εκκίνησης και να ξεκινήσουν τη μεγάλη κούρσα του ΟΑΚΑ. Μια κούρσα στην οποία και οι δυο θέλουν να δουν πρώτοι την… καρό σημαία για τους δικούς τους λόγους.

Ο Παναθηναϊκός που μετράει πέντε σερί νίκες επί του Ολυμπιακού από τον περσινό τέταρτο τελικό ως τώρα, θέλει πάση θυσία τη νίκη, για να μην μπλέξει σε μεγάλες περιπέτειες. Οι πράσινοι ισοβαθμούν με τις Ρεάλ, Ζαλγκίρις, Χίμκι στο 14-9 και θέλουν το ροζ φύλλο αγώνα για να μείνουν σε τροχιά 4άδας και να πάνε με άλλο αέρα στη σύγκρουση της επόμενης αγωνιστικής με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Ο Ολυμπιακός είναι στη 2η θέση και θέλει τη νίκη, για να συνεχίσει να στρογγυλοκάθεται εκεί.

Στα τελευταία μονταρίσματα των προπονητών των δυο αιωνίων αντιπάλων ξεχωριστή θέση έχουν οι νέοι παίκτες τους. Ο Πασκουάλ θέλει να ενσωματώσει ακόμα περισσότερο στην ομάδα, τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα των πράσινων Τζέιμς και Πέιν. Ο Σφαιρόπουλος θέλει να κάνει κάτι αντίστοιχο με τον Μπράουν, ο οποίος όμως, ήρθε μόλις το περασμένο Σάββατο στην Αθήνα και έχει παίξει μόνο σε ένα φιλικό (με το Λαύριο), αλλά και με τον Τιλί, ο οποίος μόλις επέστρεψε από τον σοβαρό τραυματισμό του στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ξεκίνησε και ο Γκάμπριελ

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε ένα μεγάλο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του χθες, καθώς βρέθηκε μετά από πολλές μέρες στην ευχάριστη θέση να έχει όλους τους παίκτες του στη διάθεσή του. Ο Κένι Γκάμπριελ, που είχε ταλαιπωρηθεί από ένα πρόβλημα στο γόνατο, προπονήθηκε κανονικά χθες και έτσι θα φωνάξει κι αυτός παρών στο «ντέρμπι», μαζί με τους Ματ Λοτζέσκι και Κέι Σι Ρίβερς, που επέστρεψαν προχθές στις προπονήσεις.

Η χθεσινή προπόνηση, εξάλλου, περιλάμβανε και νέα… εντατικά μαθήματα για τους νέους παίκτες της ομάδας, Μάικ Τζέιμς και Αντριαν Πέιν. Οι δυο Αμερικανοί πάντως, έχουν πάρει το βάπτισμα του πυρός, καθώς έπαιξαν στο ναυάγιο της Μόσχας, όπου το «τριφύλλι» έχασε από τη Χίμκι, ενώ ο Τζέιμς ξέρει τα κατατόπια καθώς ήταν πέρσι στον Παναθηναϊκό.

Την ίδια ώρα, πάντως, που η ομάδα έχει το μυαλό της στο αυριανό ντέρμπι, ο Δημήτρης Γιανακόπουλος αποφάσισε να ανοίξει νέο μέτωπο με την Ευρωλίγκα. Χθες διέρρευσε ένα σενάριο που ανέφερε ότι ο διοικητικός ηγέτης του τριφυλλιού θα δώσει το παρών αύριο στο ΟΑΚΑ, παρά το ότι είναι τιμωρημένος (είχε τιμωρηθεί με 12μηνο αποκλεισμό, αλλά μετά την έφεση που έκανε η ποινή του μειώθηκε στους 5 μήνες και σε 60.000 ευρώ πρόστιμο) από την Ευρωλίγκα.

Αν πάει, τότε η ομάδα θα βρεθεί κάτω από την… δαμόκλειο σπάθη της πειθαρχικής επιτροπής της διοργάνωσης. Ο κανονισμός της διοργάνωσης για περιπτώσεις απειθαρχίας προς τους κανόνες και τις αποφάσεις του αθλητικού δικαστή προβλέπει πρόστιμο από 30.000 έως 280.000 ευρώ, ενώ οι κυρώσεις μπορεί να φτάσουν ακόμα και σε μηδενισμό της ομάδας ή σε αφαίρεση βαθμών.

«Ιδιαίτερα» σε Μπράουν

Ο Μπόμπι Μπράουν αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, καθώς αύριο θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του και μάλιστα σε ένα «αιώνιο ντέρμπι», στο οποίο ο 33χρονος Αμερικανός γκαρντ θα φορέσει για πρώτη φορά την ερυθρόλευκη φανέλα με το Νο3.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος επέλεξε τον Μπράουν πάρα την πίεση του χρόνου, για την ενίσχυση του ρόστερ του επειδή πέρα από την αξία του έχει εμπειρία στη διοργάνωση αλλά και στο ελληνικό πρωτάθλημα λόγω της θητείας του στον Αρη την περίοδο 2010-2011.

Ο τεχνικός του Ολυμπιακού θέλει να μάθει όσο το δυνατόν περισσότερο την ομάδα ο Αμερικανός σε πολύ λίγο χρόνο. Ετσι πέρασε από… εντατικά μαθήματα στις προπονήσεις, ενώ φρόντισε να προγραμματίσει και το φιλικό στο Λαύριο για να τον βάλει όσο πιο γρήγορα γίνεται στη λογική του.

Το θετικό στην περίπτωση του Μπράουν έχει να κάνει με ότι δείχνει σε καλή κατάσταση και έχει… δίψα για να αγωνιστεί, ενώ το ερώτημα είναι αν μέχρι τη Δευτέρα θα δηλωθεί ο παίκτης και στο πρωτάθλημα.

Εκτός του Μπράουν ο Σφαιρόπουλος λογικά θα δώσει χρόνο και στον Κιμ Τιλί με τον Γάλλο φόργουορντ να είναι σε θέση να προσφέρει και πάλι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Σφαιρόπουλος επιθυμεί οι παίκτες του να παρουσιαστούν με την ίδια διάθεση όπως και στο παιχνίδι πρωταθλήματος στο ΟΑΚΑ. «Θέλω» του ερυθρόλευκου προπονητή ωστόσο είναι η ομάδα να έχει αυτή τη διάθεση από το τζάμπολ μέχρι το άκουσμα της κόρνας της λήξης γνωρίζοντας την πίεση που θα υπάρχει από την κερκίδα. Για αυτό και επιθυμεί έλεγχο του ρυθμού με περιορισμό του Νικ Καλάθη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Οι τελευταίες δοκιμές των αιωνίων πριν την εκκίνηση του ντέρμπι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.