Την πρώτη του προπόνηση με την Καρδίτσα έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης καθώς η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία για το πρώτο τζάμπολ στην Α2

Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε μια μεγάλη απόφαση να οδηγήσει την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, την Καρδίτσα, στην Basket League. Και άρχισε να προετοιμάζεται γι' αυτό

Την πρώτη του προπόνηση με την Καρδίτσα έκανε ο Γιάννης Μπουρούσης καθώς η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία για το πρώτο τζάμπολ στην Α2.

Ως γνωστόν o Μπουρούσης αποφάσισε να δώσει όλες του τις δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσει την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα. Και για πρώτη φορά στην ιστορία της να κερδίσει την άνοδο για την Basket League.

Ο 38χρονος σέντερ έφυγε από την Καρδίτσα σε ηλικία 17 ετών. Ο μεγάλος Γιώργος Αμερικάνος τον είχε ανακαλύψει εκεί κατόπιν προτροπής του (επίσης Καρδιτσιώτη) Νίκου Γιαννούλη. Πρόκειται για τον πατέρα του πρώην διεθνή άσου, Γιάννη Γιαννούλη.

Ο Παγκόσμιος είδε τον ψιλόλιγνο νεαρό και αμέσως τον παρουσίασε στην ΑΕΚ και τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Η συνέχεια είναι γνωστή. Ο Μπουρούσης μεγάλωσε, όχι μόνο ηλικιακά (όπως όλοι μας) αλλά και σε φήμη. Κατέκτησε τίτλους, έκανε σεβαστό όνομα, έγινε αρχηγός της Εθνικής ομάδας.

Κι ενώ αποφάσισε να γράψει τον επίλογο της επαγγελματικής καριέρας του, το συναίσθημα δεν τον εγκατέλειψε. Σκέφτηκε ότι θέλει να προσφέρει στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του. Πρόεδρος στην Καρδίτσα είναι πλέον ο Χρήστος Δεληγιάννης. Πρώην παίκτης, με καλή καριέρα και με πολλές ανόδους από την Α2 στην Basket League στην καριέρα του.

Το… ψήσιμο δεν ήταν δύσκολο. Ο Μπουρούσης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της καρδιάς. Η Καρδίτσα και η πρόκληση της ανόδου είναι μεγάλη. Ο διεθνής σέντερ θέλει να προσφέρει κάτι σπουδαίο στην ομάδα της πόλης του. Και είναι εκεί

Πρώτη προπόνηση. Η Καρδίτσα αγωνίζεται στο Αγρίνιο το Σάββατο (16/10) που αρχίζει η Α2 Κατηγορία. Ο πρώτος της εντός έδρας αγώνας έχει προγραμματιστεί για τις 23 Οκτωβρίου, κόντρα στον Πανερυθραϊκό.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση της Καρδίτσας στο Facebook και μαζί τις φωτογραφίες