Ο Γιάννης Μπουρούσης σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, που κάποτε είχε δημοσιευτεί σε εφημερίδα της εποχής, ανακοίνωσε την επόμενη μέρα του και την επιστροφή του στα παρκέ.

Ο Γιάννης Μπουρούσης τελικά επιστρέφει για το δικό του Last Dance στην πόλη του, εκεί που μεγάλωσε, την αγαπημένη του Καρδίτα. Με στόχο να συμβάλλει στην προσπάθεια για την άνοδο στην Basket League.

Ο Γιάννης Μπουρούσης σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, που κάποτε είχε δημοσιευτεί σε εφημερίδα της εποχής, ανακοίνωσε την επόμενη μέρα του και την επιστροφή του στα παρκέ.

Ήταν μικρός ο Γιάννης Μπουρούσης όταν έφυγε από την πόλη του. Άρχισε το μπάσκετ στον ΓΣ Καρδίτσας και στα 18 του έφυγε για την ΑΕΚ ώστε να κάνει το μεγάλο του βήμα.

Και δεν έκανε απλό βήμα. Άλμα… Η καριέρα του είναι τεράστια.

Τώρα, ο Μπουρούσης αποφάσισε να πάρει πίσω την απόφαση αποχώρησης από την ενεργό δράση. Κι αυτό για χάρη της αγαπημένης του πόλης.

Στα 38 του πια κι έχοντας κατακτήσει τα πάντα στην καριέρα του, βρήκε επιπλέον κίνητρο: Ο στόχος είναι σαφής. Να συμβάλλει στην άνοδο της Καρδίτσας στην Basket League για πρώτη φορά στην ιστορία της. Είναι μεγάλος ο στόχος για τον Μπουρούση. Ειδικά από τη στιγμή που η πόλη έχει το νέο κλειστό γυμναστήριο. Και υπάρχει συσπείρωση δυνάμεων χάρη σε έναν άλλο Καρδιτσιώτη, που ηγείται της ομάδας: Τον Χρήστο Δεληγιάννη που επίσης είχε μια πολύ καλή καριέρα.

Συγκεκριμένα, ο διεθνής σέντερ έγραψε:

«Έχοντας μεγάλο σεβασμό στην προσπάθεια του συλλόγου της ιδιαίτερης πατρίδας μου, στον οποίο έκανα και τα πρώτα μου βήματα στο μπάσκετ, νιώθω την επιθυμία και την ανάγκη θέσω εαυτόν στην διάθεση του προπονητή και να συνεισφέρω με την εμπειρία μου στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας. Η διεκδίκηση της ανόδου στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ, αποτελεί ένα όνειρο ετών για την αθλητική κοινωνία της Καρδίτσας και η ιδέα του αποχαιρετισμού μέσα στο νεότευκτο κλειστό γυμναστήριο της πόλης μας, με συγκινεί ιδιαίτερα. Ραντεβού, λοιπόν, στα παρκέ!».

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @bourou29

Είναι μια σπουδαία κίνηση από τον Μπουρούση. Που τιμά την πόλη του, τις ρίζες του. Και τον τιμά και τον ίδιο αυτή η κίνηση.