ΑΕΚ BC

ΑΕΚ: Παίρνει το χρίσμα για το Final-8, επιβεβαίωση Sportime

Προς Αθήνα και με διοργανώτρια την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, παρουσία περίπου 9 χιλιάδων θεατών οδεύει το final-8 του Basketball Champions League
ΑΕΚ: Παίρνει το χρίσμα για το Final-8, επιβεβαίωση Sportime

Στις 18 Ιουλίου το Sportime αποκάλυψε ότι η FIBΑ σκέφτεται να πάρει το Final-8 του BCL από την Ιερουσαλήμ (είχε αναλάβει να το διοργανώσει η Χάποελ) και να το πάει στην Ελλάδα και την Αθήνα ή στην Τσεχία. Να που το ρεπορτάζ μας επιβεβαιώθηκε, καθώς το Ισραήλ είναι πλέον… απαγορευμένος τόπος για τη διοργάνωση, λόγω της τεράστιας έξαρσης του κορονοϊού στη χώρα. Έτσι η FIBA πήρε την διοργάνωση από τους Ισραηλινούς και έδωσε το χρίσμα της στην ΑΕΚ για να αναλάβει τους αγώνες.

Στο πλευρό της ΑΕΚ είναι και η ελληνική Κυβέρνηση. Ο Μάκης Αγγελόπουλος από την πρώτη στιγμή που διέρρευσε ότι η FIBA παίρνει το Final-8 από το Ισραήλ και την Χάποελ ενημέρωσε την ελληνική Πολιτεία για την πρόθεση της «Ένωσης» να αναλάβει την διοργάνωση. Την ενημέρωσε φυσικά γιατί το όλο εγχείρημα είναι τεράστιο και χρειάζεται πολλά λεφτά. Λεφτά που φυσικά δεν μπορεί να τα αναλάβει μόνη της η ομάδα. Για να καταλάβετε τη σύγκριση όταν η ΑΕΚ ανέλαβε το Final-4 του BCL τον Μάιο του 2018 το… κουστούμι έφτασε πάνω από 1 εκατομμύριο! Τώρα με 8 ομάδες και με τους αγώνες να γίνονται από τις 30 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και με τις ομάδες να πρέπει να μείνουν στην Αθήνα για τουλάχιστον 1 εβδομάδα, ο… λογαριασμός θα φτάσει πάνω από το 3 με 4 εκατομμύρια!

Φυσικά αυτά τα λεφτά δεν μπορεί να τα πληρώσει η ΑΕΚ μόνη της ειδικά σε αυτούς τους δύσκολους οικονομικά καιρούς.

Η Κυβέρνηση δείχνει διατεθειμένη να καλύψει τουλάχιστον το 50% των εξόδων. Από την άλλη, όμως, υπάρχουν πολλά «αγκάθια». Για παράδειγμα η παρουσία κόσμου. Η FIBA θέλει να υπάρχουν 9.000 οπαδοί στις εξέδρες. Να υπάρχει δηλαδή 50% πληρότητα έτσι ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος εξάπλωσης του ιού. Και πάλι όμως, η παρουσία 9.000 ανθρώπων μαζί σε ένα χώρο είναι τεράστιο πρόβλημα.

Από την άλλη ο ιός ήδη έκανε την δεύτερη εμφάνισή του στην χώρα μας η εξάπλωσή του είναι τεράστια!

Το θέμα λοιπόν, έχει κάποια προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Η διάθεση της ΑΕΚ και φυσικά της Κυβέρνησης, που έχει το μαχαίρι και το καρπούζι είναι να γίνει προσπάθεια να βρεθούν λύσεις, έτσι ώστε η διοργάνωση να έρθει στο ΟΑΚΑ με οικοδέσποινα την «Ένωση».

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Στέφανος Σύριγγας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.