ΑΕΚ BC

«Η ΑΕΚ είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης»

 «Θεωρώ ότι μέχρι τώρα το μοντέλο της Ευρωλίγκα έχει αποτύχει εμπορικά. Από τη στιγμή που χρειάζεσαι 11 μεγάλα brands για να μπορέσεις να βρεις χορηγούς και έσοδα σημαίνει ότι εμπορικά δεν πουλάει, γιατί αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να έχουμε 11 εγγυημένα συμβόλαια», εξήγησε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, στο «Πρώτο Θέμα». Και πρόσθεσε: «Στην...

 «Θεωρώ ότι μέχρι τώρα το μοντέλο της Ευρωλίγκα έχει αποτύχει εμπορικά. Από τη στιγμή που χρειάζεσαι 11 μεγάλα brands για να μπορέσεις να βρεις χορηγούς και έσοδα σημαίνει ότι εμπορικά δεν πουλάει, γιατί αλλιώς δεν θα χρειαζόταν να έχουμε 11 εγγυημένα συμβόλαια», εξήγησε ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος, στο «Πρώτο Θέμα».

Και πρόσθεσε: «Στην οικονομία έχει αποδειχτεί ότι οι κλειστές αγορές μακροπρόθεσμα μαραζώνουν. Μια κλειστή αγορά προστατευμένη σε όποιον κλάδο κι αν είναι δεν έχει μέλλον. Στην Ευρώπη παίζουν μπάσκετ πάνω από 650 ομάδες, που από αυτές έχουν εγγυημένο συμβόλαιο οι 11 σε βάθος δεκαετίας. Είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να έχεις προβλεψιμότητα εσόδων σε βάθος 10ετίας. Προγραμματίζεις το μπάτζετ, τις κινήσεις, το γήπεδό σου όταν όλοι οι υπόλοιποι έχουν μπάτζετ ενός έτους. Είναι ο ορισμός του αθέμιτου ανταγωνισμού. Αυτές οι ομάδες παίρνουν χρήματα από εγγυημένα συμβόλαια και έρχονται και ανταγωνίζονται εμάς στο ελληνικό πρωτάθλημα που δεν έχουμε αυτή την πηγή εσόδων».

Παράλληλα, ο Μάκης Αγγελόπουλος προχώρησε στη σύγκριση της Ευρωλίγκας με το Basketball Champions League, καταλήγοντας στο συμπέρασμα: «Αρκεί να δούμε πόσες πρωταθλήτριες ομάδες συμμετέχουν στην Ευρωλίγκα και πόσες στο Champions League. Αυτομάτως θα πάρετε την απάντηση. Από τη μια μεριά έχουμε 5-6 και από την άλλη δεκάδες που προέρχονται από αθλητικά κριτήρια – κέρδισαν τη συμμετοχή τους από τη βαθμολογία. Αρα εύκολα μπορεί να πει κάποιος ότι η ΑΕΚ είναι Πρωταθλήτρια Ευρώπης».

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

ΣΧΟΛΙΑ