Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή κι αν θέλετε από τη δήλωση που είχε κάνει ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ, Μάκης Αγγελόπουλος λίγο πριν την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021.

Τότε ο ιδιοκτήτης της ΚΑΕ ΑΕΚ είχε πει ότι η ομάδα του θα διεκδικούσε πέντε τίτλους. Η «Ένωση» δεν κατάφερε να κατακτήσει ούτε έναν και μάλιστα αντιμετώπισε πολύ σοβαρά προβλήματα. Είχε κλυδωνισμούς με εσωτερικά ζητήματα και κυρίως το πολύ κακό κλίμα μεταξύ του (πρώην) προπονητή, Ηλία Παπαθεοδώρου και των παικτών. Ήταν κοινό μυστικό ότι οι σχέσεις ήταν τεταμένες και ο «απόλυτος» ως και απότομος χαρακτήρας του Παπαθεοδώρου, μόνο πίεση και γκρίνια μετέφερε στην ομάδα.

Η ΑΕΚ έβγαζε μεγάλη ένταση, τα έβαζε με ορατούς κι αόρατους εχθρούς, έφτασε ακόμα και στο σημείο να απειλήσει να μη στείλει τους παίκτες της στην Εθνική ομάδα για τα «παράθυρα». Ευτυχώς, σεβόμενη την ιστορία της, δεν προχώρησε σ’ αυτό το ατόπημα.

Η απομάκρυνση του προπονητή δεν έλυσε όλα τα προβλήματα. Ίσα ίσα που το οικονομικό ήταν πολύ μεγάλο αγκάθι και μάλιστα απειλήθηκε ακόμα και αποχή των παικτών από τη σειρά των αγώνων για την 3η θέση. Ο Ματ Λοτζέσκι αναχώρησε για τις ΗΠΑ, ο Μέικον δεν έπαιξε στον πρώτο αγώνα στην Πάτρα. Οι Λάνγκφορντ και Σλότερ παρέμειναν εκτός δράσης, τραυματίες.

Η επιτυχία της ΑΕΚ και του Αγγέλου ήταν ότι μέσα από δύσκολες συνθήκες έδειξαν πόσο καλή ομάδα ήταν. Κι ότι θα μπορούσαν να έχουν ακόμα καλύτερη πορεία αν είχαν βάλει στην άκρη τις εντάσεις και τις προσωπικές φιλοδοξίες.

Η ΑΕΚ συσπειρώθηκε γύρω από το μπάσκετ. Κι αυτό πιστώνεται στον Βαγγέλη Αγγέλου ο οποίος κατάφερε να παρουσιάσει μια ομάδα με τεράστιο κίνητρο. Όχι μόνο στην ημιτελική φάση κόντρα στον Παναθηναϊκό αλλά κι εκεί όπου ουσιαστικό κίνητρο δεν υπήρχε: Στον «μικρό τελικό» με τον Προμηθέα.

Το θέμα όμως είναι το εξής: Τι γίνεται απ΄εδώ και πέρα;

Η ΑΕΚ έχει πολύ σοβαρά οικονομικά θέματα. Και μπορεί να έκλεισε αξιοπρεπώς τη σεζόν και μακριά από την παράνοια που επικρατούσε στο μεγαλύτερο μέρος αυτής.

Το θέμα είναι ότι η «Ένωση» θα πρέπει να ξεπεράσει τεράστια εμπόδια με παλαιότερες οφειλές και με τα πολλά ban που τη βαραίνουν. Σε θεωρητικό επίπεδο δε μπορεί να πάρει άδεια συμμετοχής στην Basket League της επόμενης χρονιάς. Καθώς μάλιστα θα πρέπει να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα ως τις 15 Ιουνίου. Σας αναφέραμε σε πρόσφατο ρεπορτάζ, ότι στον ΕΣΑΚΕ «μαγειρεύεται» ανατροπή επί του θέματος. Μπορεί όμως να γίνει; Διότι υπάρχει νόμος που θα πρέπει να αγνοηθεί.

Σε κάθε περίπτωση, ακόμα και η μετακόμιση στο κλειστό των Λιοσίων είναι αμφίβολη. Το αισιόδοξο σενάριο κάνει λόγο για ένα μπάτζετ 700 χιλιάδων ώστε να μπορεί η ΚΑΕ σταδιακά να αποπληρώνει και τα χρέη της.

Η φετινή «υπερφόρτωση» του μπάτζετ (άνευ λόγου κι αιτίας) για τη δημιουργία ομάδας μιας χρήσεως χωρίς προοπτική για το μέλλον, βαραίνει τον προπονητή που αποχώρησε. Kάτι αντίστοιχο είχε κάνει και στον ΠΑΟΚ με επίσης επιβλαβείς συνέπειες. Όμως αυτό δεν έχει σημασία αυτή τη στιγμή, όσο το να διαπιστωθεί τι πραγματικά μπορεί να πετύχει η ΑΕΚ ενόψει της νέας σεζόν.

Διότι το τοπίο είναι «θολό»… Και το μέλλον αβέβαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Βαγγέλης Αγγέλου εξέθεσε τον Ηλία Παπαθεοδώρου