Η ΚΑΕ Άρης δημοσίευσε ένα υπέροχο βίντεο από την πορεία τη ομάδας προς την κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια (3/4/1997)

Η σημερινή μέρα (3 Απριλίου) είναι ιδιαίτερα σημαντική για τον Άρη, καθώς σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια, γράφτηκε μία από τις ένδοξες σελίδες στην ιστορία του τμήματος μπάσκετ του «Αυτοκράτορα».

Οι «κίτρινοι» κατέκτησαν το Κύπελλο Κόρατς μέσα στην Προύσα στην Τουρκία, επικρατώντας της Τόφας Μπούρσα με διαφορά 18 πόντων και τελικό σκορ 88-70 Μάλιστα η κατάκτηση είχε ιδιαίτερη σημασία, γιατί τα παιχνίδια τότε ήταν διπλά και ο Άρης είχε ηττηθεί στο «Αλεξάνδρειο» με 11 πόντους.

Ωστόσο έδειξε μεγαλείο ψυχής και θέλησης μέσα στη γείτονα χώρα και με τρομερή εμφάνιση από τους παίκτες του Λευτέρη Σούμποτιτς έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Κανείς δεν υστέρησε εκείνο το βράδυ από τους «κίτρινους», αλλά κορυφαίοι ήταν οι Ορτίθ με 25 πόντους, Μπόνι με 20 και Λιαδέλης με 15.

Πριν όμως φτάσει στο μεγάλο τελικό, ο Άρης έπρεπε να υπερκεράσει κι άλλα πολύ υψηλά εμπόδια, όπως η πρόκριση επί του Περιστερίου στα προημιτελικά της διοργάνωσης, αλλά κι αυτή επί της Μπένετον Τρεβίζο στα ημιτελικά!

Η ΚΑΕ Άρης έφτιαξε ένα μοναδικό βίντεο πέντε λεπτών, με στιγμιότυπα απ’ όλη την πορεία, που πραγματικά αξίζει:

https://youtu.be/73TM-GhX9lU