Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είναι μέρος της μεγάλης ιστορίας του Άρη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συμβολική πράξη

Πολύ μεγάλη κίνηση από τον Λευτέρη Σούμποτιτς που δείχνει για ακόμα μια φορά ότι δε ξεχνάει την ομάδα της καρδιάς του που είναι ο Άρης, βέβαια.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς είναι μέρος της μεγάλης ιστορίας του Άρη και για το λόγο αυτό αποφάσισε να προχωρήσει σε μια συμβολική πράξη.

Όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο Σούμποτιτς θα δωρίσει τα 5 μετάλλιά του από τις ισάριθμες κατακτήσεις πρωταθλημάτων Ελλάδας, στο μουσείο του Άρη. Και με τον τρόπο αυτό θέλει να συμβάλλει στην καταγραφή της μεγάλης ιστορίας της ομάδας. Μέρος της οποίας είναι και ο ίδιος φυσικά.

Ο «Πίξι» γνωστοποίησε το Σάββατο (9/10) την κίνησή του. Με την κάτωθι ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter.

Ήταν μέλος της σπουδαίας ομάδας του Άρη που κυριάρχησε στο ελληνικό μπάσκετ κατά τη δεκαετία του ’80. Ενώ είχε και πολύ μεγάλη παρουσία στην Ευρώπη με συμμετοχές σε τρία φάιναλ φορ (1988-1989 και 1990)

Η πεντάδα του μεγάλου Άρη: Γιαννάκης, Σούμποτιτς, Μισούνοφ, Βράνκοβιτς και Γκάλης.

Ο Λευτέρης Σούμποτιτς κατέκτησε πέντε συνεχόμενα πρωταθλήματα, από το 1987 ως το 1991, με τον Άρη. Επίσης κατέκτησε άλλα τόσα Κύπελλα, από το 1987 ως το 1990 και το 1992

Ως παίκτης του Άρη κατέκτησε 10 τίτλους ο Λευτέρης Σούμποτιτς

Επίσης οδήγησε τον Άρη, ως προπονητής πλέον, σε ευρωπαϊκό τίτλο. Και συγκεκριμένα το 1997 στην κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς. Ήταν ο δεύτερος ευρωπαϊκός τίτλος του Άρη, μετά το Σαπόρτα του 1993, στο Τορίνο κόντρα στην Εφές.

Παρότι έφυγε από τον Άρη και δούλεψε σε πολλές ομάδες (Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Πανιώνιος, Ολυμπιακός στην Ελλάδα) ο Σούμποτιτς ποτέ δεν αρνήθηκε την αγάπη του για τους «κιτρινόμαυρους».