Sportime

Αθηναϊκάρα, πάει για τελικό! +13 επί της Βιλνέβ και τώρα… Γαλλία

Ο Αθηναϊκός λύγισε τη Βιλνέβ με 69-56 στο Βύρωνα και έκανε αποφασιστικό βήμα για την επιστροφή του στον τελικό του EuroCup Women.

Γιώργος Νικολαΐδης 1 λεπτά ανάγνωσης
Μεγάλη νίκη του Αθηναϊκού επί της Βιλνέβ (69-56) στο EuroCup Women. Προβάδισμα 13 πόντων ενόψει ρεβάνς στη Γαλλία και όνειρο τελικού.
Πρόσθεσε το Sportime στις αγαπημένες σου πηγές

Αθηναϊκάρα, σήκωσέ το!

Το πρώτο βήμα έγινε. Και έγινε με τρόπο εμφατικό.

Ο Αθηναϊκός επικράτησε της Βιλνέβ με 69-56 στο κλειστό του Βύρωνα και παίρνει μαζί του στη Γαλλία ένα πολύτιμο +13, με φόντο την επιστροφή στον τελικό του EuroCup Women. Η ομάδα της Στέλλας Καλτσίδου έδειξε χαρακτήρα, ποιότητα και ψυχή.

Παρά τις δύσκολες συνθήκες και μια διαιτησία που μόνο εύκολη δεν ήταν, ο Αθηναϊκός κράτησε τον έλεγχο σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Η διαφορά έμεινε σε διψήφια επίπεδα για μεγάλο μέρος του αγώνα, με την ελληνική ομάδα να επιβάλλει τον ρυθμό και να δείχνει ξεκάθαρα ποια είναι το αφεντικό στο παρκέ.

Κομβική ήταν η παρουσία της Άννας Τάντιτς, που κυριάρχησε κάτω από τη ρακέτα. Με 13 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αποτέλεσε σημείο αναφοράς και έδωσε τεράστιες λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Στην αντίπερα όχθη, από τη Βιλνέβ ξεχώρισαν οι Άλστον και Τσερί με 12 πόντους η καθεμία, όμως δεν έφτανε.

Ο Αθηναϊκός πλέον ταξιδεύει στη Γαλλία με το βλέμμα στραμμένο σε μια μεγάλη επιστροφή. Στο 2010 το είχε σηκώσει. Και τώρα, 14 χρόνια μετά, το όνειρο ξαναζωντανεύει.

Αθηναϊκάρα, η δουλειά δεν τελείωσε. Αλλά ο δρόμος άνοιξε.

Επίσης σε κατηγορίες: Μπάσκετ Γυναικών

Σχετικά άρθρα

Περισσότερα στην κατηγορία

Πρόσφατα νέα

Περισσότερα από Γιώργος Νικολαΐδης

Από άλλη κατηγορία

Τελευταία νέα