ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Επιστολή έξι ομάδων της Α1 προς ΕΟΚ και Πολιτεία: «Καλύψτε όλα τα έξοδα μας»

Έξι ομάδες της Α1 Γυναικών με κοινή τους επιστολή προς τον Γιώργο Βασικαλόπουλο και την Πολιτεία ζητούν την κάλυψη όλων των εξόδων τους, αλλά και περιθώριο τριών εβδομάδων για προετοιμασία. Η επιστολή των έξι ομάδων αναφέρει: «ΠΡΟΕΔΡΟ: κ. ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1.) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κον ΑΥΓΕΝΑΚΗ 2.) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤ1ΣΜΟΥ Κον ΜΑΥΡΩΤΑ Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,...
Επιστολή έξι ομάδων της Α1 προς ΕΟΚ και Πολιτεία: «Καλύψτε όλα τα έξοδα μας»

Έξι ομάδες της Α1 Γυναικών με κοινή τους επιστολή προς τον Γιώργο Βασικαλόπουλο και την Πολιτεία ζητούν την κάλυψη όλων των εξόδων τους, αλλά και περιθώριο τριών εβδομάδων για προετοιμασία.

Η επιστολή των έξι ομάδων αναφέρει:

«ΠΡΟΕΔΡΟ:

κ. ΓΙΩΡΓΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.) ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Κον ΑΥΓΕΝΑΚΗ

2.) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΘΛΗΤ1ΣΜΟΥ Κον ΜΑΥΡΩΤΑ

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

1.) Ως γνωστόν, οι κατωτέρω Ομάδες Καλαθοσφαίρισης της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών:

  1. Α.Σ ΝΙΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
  2. Ο.Α ΧΑΝΙΩΝ
  3. Α.Ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ
  4. Α.Ο ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
  5. Α.Ο ΔΑΦΝΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡ1ΟΥ
  6. ΕΦΑΟΖ ΖΩΓΡΑΦΟΥ,

την 28-1-2021, σας αποστείλαμε την από 25-1-2021 Επιστολή μας, με την οποία σας αναφέραμε μεταξύ των άλλων, την επιθυμία μας να εκκινήσει το Πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 και τη δυσχερή οικονομική κατάσταση στην οποία ευρίσκονται οι ομάδες, εξ αιτίας της πανδημίας του cονίd-19, αλλά και την απαραίτητη προϋπόθεση νια την έναρξη , την κάλυψη από την ΕΟΚ και μέσω Υμών και της Πολιτείας, των κατωτέρω λειτουργικών εξόδων των ομάδων:

Ήτοι:

α.) Όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cονίd από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.

β.) Όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).

γ.) Όλα τα Έξοδα Ταξιδιών των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.

2.) Την αυτή ως άνω Επιστολή. αποστείλαμε και την 27-1-2021 και προς το Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μαυρωτά.

3.) Παρά την παρέλευση μηνός από την αποστολή προς εμάς, της ως άνω Επιστολής μας, δυστυχώς άπαντες κώφευσαν, και ουδεμία απάντηση ή θέση λάβαμε από οιονδήποτε για το προκύψαν αδιέξοδο των προβλημάτων μας, λόγω cονίd-19.

4.) Αντ αυτού, προς τριών (3) ημερών, η ΕΟΚ δια του Αντιπροέδρου της κ. Γολέμη, αναφέρεται «για έναρξη του Πρωταθλήματος εντός των επομένων 7-10 ημερών και διεξαγωγή 2 αγώνων την εβδομάδα!!!!», χωρίς να έχει συζητήσει με τις Ομάδες σε τι κατάσταση αγωνιστική, οικονομική ευρίσκονται, τι προβλήματα αντιμετωπίζουν, ΑΛΛΑ και τι δύναται η ίδια η Ομοσπονδία να πράξει, διότι ο Ρόλος της, Αξιότιμοι Κύριοι, δεν είναι μόνον εκτελεστικός , αλλά και Θεσμικός και αρωγός των Σωματείων , από τα οποία και συγκροτείται !!

5.) Εν κατακλείδι, Αξιότιμοι Κύριοι,

Σας καλούμε να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να λάβετε υπόψη Σας, γνωστά μεν πράγματα, για τα οποία τεχνηέντως παραλείπετε να λάβετε Θέση και να τα αντιμετωπίσετε, προφανώς για να μην κληθείτε να δώστε λύση.

Συγκεκριμένα:

α.) Οι Αλλοδαπές Αθλήτριες των Ομάδων, έχουν από καιρό αποχωρήσει από τη χώρα μας, αφού το Πρωτάθλημα δεν διεξάγεται.

β.) Σήμερα που τις καλούμε, ΔΕΝ έρχονται στη χώρα μας για να αγωνιστούν, για διάστημα 2 μηνών που Θα διαρκέσει το Πρωτάθλημα και δεν βρίσκουμε Αλλοδαπές Αθλήτριες να έλθουν.

γ.) Δεν μπορούμε να ενισχύσουμε το δυναμικό των ομάδων μας με Ελληνίδες Αθλήτριες από τις κατώτερες Κατηγορίες (Α2) , διότι τούτο απαγορεύεται από τους Κανονισμούς.

δ.) Οι Αθλήτριες μας δεν είναι Επαγγελματίες, ώστε με 10 ημέρες προπονήσεων να αρχίσουν αγώνες και μάλιστα δύο (2) την εβδομάδα, όπως η ΕΟΚ επικαλείται, κάτι που δεν έγινε ούτε στο Ποδόσφαιρο Ανδρών SL1 και SL2, που είναι Επαγγελματικές Κατηγορίες και τους εδώθη περίοδος 25 ημερών προετοιμασίας.

ε.) Ουδεμία συνδρομή, οποιασδήποτε φύσεως, λάβαμε μέχρι σήμερα από την ΕΟΚ και την Πολιτεία!!!

Κατόπιν όλων των ανωτέρω, έστω και την ύστατη αυτή χρονική στιγμή, εν όψει της έναρξης του Πρωταθλήματος, παρακαλούμε , όπως μας αντιμετωπίσετε σοβαρά και υπεύθυνα και μας:

Α.) Χορηγήσετε προθεσμία τουλάχιστον τριών (3) εβδομάδων, (από σήμερα), προετοιμασίας πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος, διότι αρκετές Αθλήτριες μας, αρνούνται να συμμετάσχουν στους αγώνες Πρωταθλήματος, φοβούμενες πιθανό τραυματισμό τους, λόγω του σύντομου (μικρού) χρονικού διαστήματος προετοιμασίας.

Β.) Καλύψετε όλα τα Έξοδα που αφορούν τα τεστ cονίd από σήμερα μέχρι λήξεως του Πρωταθλήματος.

Γ.) Καλύψετε όλα τα λειτουργικά Έξοδα των Εντός Έδρας αγώνων Πρωταθλήματος (κομισάριος, Γραμματεία, Διαιτητές, 1ατρός κλπ).

Δ.) Καλύψετε όλα τα Έξοδα Ταξιδιών των Αποστολών των Ομάδων, Εκτός του Νομού, για τους εκτός έδρας αγώνες του Πρωταθλήματος.

Ε.) Να αγωνιζόμαστε ένα (1) αγώνα την εβδομάδα, για την αποφυγή των τραυματισμών των Αθλητριών μας.

ΣΤ.) Τροποποιήσετε την Εγκύκλιο των Μεταγραφών:

1.) Ώστε να δυνηθούμε να πραγματοποιήσουμε έως πέντε (5) μεταγραφές , που Θα ενισχύσουν τις Ομάδες μας άμεσα.

2.) Ουδεμία Ομάδα να υποβιβαστεί φέτος, λόγω των γνωστών εκτάκτων συνθηκών.

Facebook Twitter LinkEdin WhatsApp Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ

ΣΧΟΛΙΑ