ΠΑΣ Γιάννινα

Το Γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα στις πρώτες αγωνιστικές της Α1 γυναικών πραγματοποιεί μαγική πορεία και οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν μεγάλα όνειρα. Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στο μπάσκετ είναι το καμάρι όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά και της Ηπείρου ολόκληρης. Αυτή τη στιγμή οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα φιγουράρουν στην πρώτη θέση...

Το Γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα στις πρώτες αγωνιστικές της Α1 γυναικών πραγματοποιεί μαγική πορεία και οι άνθρωποι του συλλόγου κάνουν μεγάλα όνειρα.

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα στο μπάσκετ είναι το καμάρι όχι μόνο των Ιωαννίνων, αλλά και της Ηπείρου ολόκληρης. Αυτή τη στιγμή οι παίκτριες του Νίκου Δουβίτσα φιγουράρουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α1 γυναικών, έχοντας το απόλυτο με τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες.

Η τελευταία του νίκη ήταν το πολύ μεγάλο διπλό που έκανε ο ΠΑΣ,  μέσα στο Μοσχάτο επί της Ελευθερίας (74-60) κι έδειξε ότι φέτος είναι ικανός για πολύ μεγάλα πράγματα!

Το όνειρο ξεκίνησε το 2011

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το γυναικείο τμήμα μπάσκετ του ιστορικού συλλόγου των Ιωαννίνων υφίσταται από το 2011 και με σταθερά βήματα κατάφερε το 2019 να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στην Α1 Εθνική κατηγορία γυναικών.

Η περσινή χρονιά, λόγω κορονοϊού δεν ολοκληρώθηκε, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον ΠΑΣ να είναι ακόμα καλύτερος φέτος.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι το γυναικείο τμήμα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει διανύσει 6 χρόνια στην Α2 και μαζί με το ποδοσφαιρικό τμήμα αποτελούν τις μοναδικές ομάδες της πόλης των Ιωαννίνων που έχουν αγωνιστεί και αγωνίζονται σε Α1 Εθνική κατηγορία.

Οι στόχοι της ομάδας είναι υψηλοί και φαίνεται πως η τωρινή σεζόν είναι η χρονιά τους! Απώτερος στόχος της ομάδας είναι η διάκριση στην Α1 γυναικών, αλλά και η δημιουργία μια από τις καλύτερες σχολές και ακαδημίες μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα, με όραμα να αναδειχθούν παίκτριες που θα κάνουν διεθνή καριέρα.  Η θέληση υπάρχει στα Γιάννενα και τα όνειρα δεν έχουν ταβάνι.

Να αγαπήσουν τα Γιάννενα και το μπάσκετ

Στην εποχή προ κορονοϊού, όπου επιτρεπόταν η παρουσία οπαδών στα γήπεδο, το Νέο Κλειστό κάθε Κυριακή γέμιζε κόσμο. Οι Γιαννιώτες έχουν δείξει την αγάπη τους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, που έχει χαρίσει αξέχαστες στιγμές στον κόσμο του, σιγά σιγά όμως αρχίζουν να αγαπούν και το μπάσκετ και ωθήσουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με αυτό και όχι απλά να το παρακολουθούν.

Αυτή είναι και η επιδίωξη των ανθρώπων της ομάδας, όπως διαβάσαμε στην επίσημη σελίδα της ομάδας των Ιωαννίνων, να δείξουν το δρόμο που μπορεί να οδηγήσει όλα τα κορίτσια στην μπασκετική και ταυτόχρονα επιστημονική καταξίωση.

Υπάρχει η βούληση ώστε οι καλύτερες νεάνιδες ή και κορασίδες να στέλνονται με έξοδα του Συλλόγου σε camp του εξωτερικού, ώστε με τη σωστή καθοδήγηση να διεκδικήσουν ακαδημαϊκή και μπασκετική καριέρα με υποτροφίες από Πανεπιστήμια της Αμερικής και άλλων χωρών.

Ένας ακόμη στόχος, όχι μόνο των μελών της διοικούσας επιτροπής, αλλά κι όλης της οικογένειας του γυναικείου τμήματος καλαθοσφαίρισης του ΠΑΣ Γιάννινα είναι η διάδοση του αθλήματος στην πόλη των Ιωαννίνων και στην ευρύτερη περιοχή.