Όπως σας αποκαλύψαμε την Παρασκευή (8/4) υπάρχει ένα σοβαρό θέμα στον ΕΣΑΚΕ κατόπιν επιστολής της ΚΑΕ Περιστέρι.

Η μέρα ξεκίνησε με Γενική Συνέλευση στον ΕΣΑΚΕ και θα συνεχιστεί με το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΟΑΚΑ. Για να μη βαριόμαστε

Basket League είχε να αντιμετωπίσει νέα ζητήματα μετά την πρόθεση της ΚΑΕ Περιστέρι  να προχωρήσει σε προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ σε βάρος του Αθλητικού Δικαστή.

Τελικά η Basket League δε θίχτηκε από τις εξελίξεις καθώς η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Οι ΚΑΕ στην πλειοψηφία τους έκριναν ότι δε μπορεί το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να υποκαθιστά τον Αθλητικό Δικαστή, καθώς υπάρχουν αρμόδια όργανα για να το κάνουν αυτό. Και μάλλον πρόκειται για μια σωστή και ψύχραιμη τοποθέτηση αφού το ανεξάρτητο όργανο του ΕΣΑΚΕ ελέγχεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και όχι από τις ΚΑΕ.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Όπως σας αποκαλύψαμε την Παρασκευή (8/4) υπάρχει ένα σοβαρό θέμα στον ΕΣΑΚΕ κατόπιν επιστολής την οποία συνυπέγραφαν οι ΚΑΕ ΑΕΚ, Κολοσσός και Προμηθέας Πάτρας. Ποια ήταν η ουσία; Ότι η ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών στον Ηρακλή, όπως τουλάχιστον ισχυριζόταν τόσο η ΚΑΕ Περιστέρι αλλά και η νομική σύμβουλος του ΕΣΑΚΕ δεν είναι εκείνη που προβλέπεται.

Γι’ αυτό άλλωστε είχε προγραμματιστεί έκτακτο ΔΣ στον ΕΣΑΚΕ για την Δευτέρα (11/4) προκειμένου να τεθεί επί τάπητος ένα πολύ σοβαρό ζήτημα: Αυτό της τιμωρίας της ΚΑΕ Ηρακλής από τον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ.

Όπως ανέφεραν η πραγματική ποινή που έπρεπε να επιβληθεί στον Ηρακλή είναι η ΑΠΟΒΟΛΗ από το πρωτάθλημα ή φυσικά η αθώωση/απαλλαγή, καθώς πρόκειται για θέμα μετοχικό (παρουσιάζεται ενδιάμεσο πρόσωπο ως πρόεδρος της ΚΑΕ ενώ υπάρχει υπογραφή ενός άλλου που δεν έχει δικαίωμα να ασκεί διοίκηση).

Σας είχαμε αποκαλύψει, επίσης, ότι την επιστολή που απέστειλε η ΚΑΕ Περιστέρι, τη συνυπογράφουν οι ΚΑΕ ΑΕΚ, Κολοσσός και Προμηθέας. Φυσικά οι Περιστεριώτες ζήτησαν να υπάρξει ομοφωνία προκειμένου να ακολουθήσει η προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ αλλά κάτι τέτοιο δεν υπήρξε. Το συμπέρασμα- και ορθώς- ήταν ότι δε μπορεί ο ΕΣΑΚΕ να προσφεύγει στο ΑΣΕΑΔ σε βάρος απόφασης του Αθλητικού Δικαστή.

Αθλητικές ειδήσεις

Η ΑΕΚ κατάφερε και κατέστρεψε τον παικταρά!

Διπλό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό!

Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο λόγος που γκρινιάζει ο Μανωλάς

Νέο σοκαριστικό περιστατικό οπαδικής βίας