STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Ο Κολοσσός τη νίκη και… φεύγει για πλέι οφ

Ο Κολοσσός έδειξε ότι ήθελε περισσότερο να βρεθεί στα πλέι οφ και κερδίζοντας με 73-67 τον Άρη τερμάτισε στην όγδοη θέση της κανονικής διάρκειας
Ο Κολοσσός τη νίκη και… φεύγει για πλέι οφ

Ο Κολοσσός κέρδισε με 73-67 τον Άρη και κατάφερε να πάρει τη νίκη που τον φέρνει στην όγδοη θέση της κανονικής διάρκειας και τον φέρνει στα πλέι οφ απέναντι στον Παναθηναϊκό. Οι Ροδίτες έλεγχαν το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και με τον Τι Τζέι Μπρέι να σταματά στους 18 πόντους τερμάτισαν μέσα στην πρώτη οκτάδα του πρωταθλήματος για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά!

Λυκογιάννης: «Αν συνεχίσει ο Κολοσσός με το ίδιο σκεπτικό, ο κύκλος μου έκλεισε»

Με τους Μπρέι, Χάρις και Ράιτ να αποτελούν την αιχμή του δόρατος για τους γηπεδούχους, οι Ροδίτες ξεκίνησαν καλύτερα στο παιχνίδι παίρνοντας τα ηνία στο σκορ με 12-4 (στο 5’). Ο Άρης μετά το αρχικό μούδιασμα «έσφιξε» την άμυνα του και με τους Μποχωρίδη και Πουλιανίτη προσπάθησε να αντεπιτεθεί κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 20-11.

Εντυπωσιακά ξεκίνησαν και τη δεύτερη περίοδο οι «θαλασσί», καθώς διατηρώντας την καλή αμυντική λειτουργία και συνεχίζοντας να έχει καλά ποσοστά από την περιφέρεια, μπόρεσε να τρέξει ένα επιμέρους 10-2 για να ξεφύγει με 30-13 στο 15’. Ο Άρης βλέποντας την ψαλίδα στο σκορ ολοένα και να ανοίγει προσπάθησε να αντεπιτεθεί και το μόνο που κατάφερε ήταν με μπροστάρη τον Μάρα κατάφερε να βρει τρόπους να απειλήσει το αντίπαλο καλάθι (35-22 στο 20’).

Από τα αποδυτήρια οι Θεσσαλονικείς βγήκαν αποφασισμένοι να επιστρέψουν στο παιχνίδι και να διεκδικήσουν τις όποιες ελπίδες είχαν για να βρεθούν στα πλέι οφ. Μάρας, Ντούβιερ και Τσαϊρέλης ανέλαβαν το δύσκολο έργο να ηγηθούν επιθετικά και με επιμέρους 15-6 κατάφεραν να μπουν εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης μειώνοντας σε 41-37 (στο 26’). Τελικά ο Κολοσσός μπόρεσε να απαντήσει και με ένα επιμέρους 8-3 ολοκλήρωσε την περίοδο προηγούμενος με 49-40.

Στο τμήμα ο οπαδός που έφτυσε τον Χάρις

Στα τελευταία λεπτά ο Κολοσσός έδειξε ότι το ήθελε περισσότερο. Οι άμυνες μπορεί να είχαν τον πρώτο λόγο, όμως οι γηπεδούχοι με τους Γιανγκ, Ουέιρ και Χάρις μπόρεσαν να βρουν πόντους και τελικά να ξεφύγουν με 61-50 (στο 37’) βάζοντας βάσεις για τη νίκη. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήρθε η αποβολή του Χάρις, καθώς ο Αμερικανός αντάλλαξε κουβέντες με τους λίγους φίλους του Άρη που ήταν στο γήπεδο πηδώντας… στις κερκίδες. Οι διαιτητές τον απέβαλλαν και κάπως έτσι φάνηκε να αλλάζουν για λίγο οι ισορροπίες με τους «κιτρινόμαυρους» να παίρνουν ώθηση και να μειώνουν σε 68-65 στο 39’. Ένα καλάθι του Ράιτ και τα βήματα του Μάρας, όμως, έβαλαν τέλος στις όποιες ελπίδες των Θεσσαλονικέων και έδωσαν τη νίκη στον Κολοσσό με 73-67.

Τα δεκάλεπτα: 20-11, 35-22, 49-40, 73-67.

ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Α. Λυκογιάννης): Χάρις 9 (2), Σχίζας, Μπρέι  18 (4), Ράιτ 9, Γιανγκ 11, Γουέρ 6 (2), Γεωργαλής 9 (3), Μπιλλής, Αγγελάκος 9 (3), Σταμάτης, Τσαλμπούρης 2.

ΑΡΗΣ (Β. Αγγέλου): Μάρας 15 (1), Μποχωρίδης 12 (2), Πουλιανίτης 4, Ντούβιερ 4, Μπελ 7 (1), Φλιώνης 2, Τσαϊρέλης 10 (2), Χρηστίδης, Μούρτος 2, Αθηναίου 11 (3), Προύιτ.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Κολοσσός τη νίκη και… φεύγει για πλέι οφ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αναστάσης Καραμουσαδάκης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.