STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Το πρωτάθλημα του Παύλου

Δεν μπορεί να μείνει αλλιώς στην ιστορία. Αυτό το πρωτάθλημα θα ανήκει για πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο. Η υπόσχεση των «πράσινων» την ημέρα που ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή, υλοποιήθηκε. Με τρόπο πειστικό (84-70). Μολονότι και αυτή τη φορά ένας τελικός διέθετε και παρατράγουδα. Θα φτάσουμε, όμως, σε αυτά παρακάτω. Το ματς...
Το πρωτάθλημα του Παύλου

Δεν μπορεί να μείνει αλλιώς στην ιστορία. Αυτό το πρωτάθλημα θα ανήκει για πάντα στον Παύλο Γιαννακόπουλο.

Η υπόσχεση των «πράσινων» την ημέρα που ο ιδιοκτήτης του Παναθηναϊκού έφυγε από τη ζωή, υλοποιήθηκε.

Με τρόπο πειστικό (84-70). Μολονότι και αυτή τη φορά ένας τελικός διέθετε και παρατράγουδα. Θα φτάσουμε, όμως, σε αυτά παρακάτω.

Το ματς ήταν χωρισμένο στα δύο. Κάθε ημίχρονο… μαρτυρούσε και διαφορετικά πράγματα.

Το πρώτο θύμιζε τον τελικό που άνοιξε τη σειρά. Ο Ολυμπιακός είχε φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. «Στραγγάλισε» τον Νικ Καλάθη (ο οποίος φορτώθηκε και με φάουλ), ο Παναθηναϊκός αστόχησε και στα επτά τρίποντα που επιχείρησε. Και κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν το προβάδισμα και στο σκορ και στην ψυχολογία.

Οσα έγιναν στο ημίχρονο, διαθέτουν ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Η ένταση πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, οδήγησε τους Πειραιώτες στα αποδυτήρια.

Η επανέναρξη στο δεύτερο ημίχρονο καθυστέρησε. Κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως η διακοπή επηρεάζει την ομάδα που βρίσκεται μπροστά στο σκορ.

Κάτι τέτοιο συνέβη. Ο Παναθηναϊκός βρήκε… στόχο πίσω από τα 6.75 μέτρα (6/11 στο δεύτερο), είχε τον έλεγχο των ριμπάουντ και το κυριότερο: βρήκε… ήρωες για να πάρουν τον τίτλο!

Ο Νίκος Παππάς ήταν ο παράγοντας που καθόρισε τον τελικό. Πέτυχε 13 πόντους, τους 10 στο δεύτερο ημίχρονο, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός πίεσε και πήρε διαφορά στο σκορ.

Από κοντά και ο Ματ Λοτζέσκι. Ετσι και αλλιώς και στον «ερυθρόλευκο» βίο του ο Αμερικανός γκαρντ έπαιζε πάντα στα μεγάλα παιχνίδια.

Για τον Μάικ Τζέιμς ήταν μία ακόμη συνηθισμένη ημέρα.  Εκανε αυτό που ξέρει καλύτερα και… φόρτωσε το καλάθι του Ολυμπιακού με πόντους. Με μερικά απίθανα καλάθια, όταν πια το αποτέλεσμα έμοιαζε να έχει κριθεί.

Σε όλους αυτούς προσθέστε και έναν «χαμάλη» πολυτελείας: τον Κρις Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός φόργουορντ μάζεψε 17 «σκουπίδια» και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος της αναμέτρησης, με βάσει το ranking.

Ο Ολυμπιακός… προδόθηκε από το μεγαλύτερο «όπλο» του: την άμυνα.

Αυτή τον κράτησε στο πρώτο ημίχρονο, αυτή τον κατέστρεψε στο δεύτερο. Τα μαθηματικά δε λένε ψέματα: δέχτηκε 31 έπειτα από δύο δεκάλεπτα και 53 στα υπόλοιπα δύο!

Τα δεκάλεπτα: 14-15, 31-35, 60-50, 84-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τ.Πασκουάλ): Σίνγκλετον 9 (17 ριμπ.), Γκιστ 11, Λοτζέσκι 12 (1), Καλάθης 9 (1), Αντετοκούνμπο 4, Ρίβερς 6 (2), Τζέιμς 18 (1), Παππάς 13 (1), Βουγιούκας 2, Λεκαβίτσιους, Ογκαστ, Μήτογλου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γ.Σφαιρόπουλος): Σπανούλης 11 (1), Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 13 (2), Παπανικολάου 6 (1), Μάντζαρης, ΜακΛίν 16, Παπαπέτρου 2, Στρέλνιεκς 2, Ρόμπερτς 13 (2), Μπόγρης 2, Γουίλτζερ 5 (1).

Η «χρυσή» βίβλος του μπάσκετ

Ο ασπασμός του Σπανούλη στον Θανάση Γιαννακόπουλο (vid)

Ο έντονος διάλογος του Παππά με τον Σπανούλη (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το πρωτάθλημα του Παύλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.