Μεγάλη ανάσα στις ομάδες της Basket League από την ερχόμενη εβδομάδα με 230 χιλιάδες ευρώ που θα μπουν στο ταμείο κάθε ΚΑΕ από το στοίχημα!

Σε άλλο επίπεδο περνούν πλέον οι ομάδες της Basket League. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την Δευτέρα (29/3) κιόλας, κάθε ΚΑΕ θα βάλει στα ταμεία της 230 χιλιάδες ευρώ ως μερίδιο από το στοίχημα. Κάτι που αποφασίστηκε την περασμένη εβδομάδα και αλλάζει άρδην τα πράγματα σε ό,τι αφορά στα οικονομικά των ΚΑΕ.

Το απόλυτα λογικό ως και αυτονόητο έγινε και το μπάσκετ θα έχει μερίδιο από το στοίχημα. Κάτι που έπρεπε να έχει γίνει καιρό τώρα αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Από τη στιγμή που στοιχηματικά υπάρχει εμπορική εκμετάλλευση των ΚΑΕ ήταν απόλυτα λογικό να παίρνουν κι εκείνες το νόμιμο μερίδιο από τα κέρδη.

Από το νούμερο και μόνο που αποτελεί την πρώτη δόση μπορείτε να καταλάβετε πολλά. Πόσο σημαντικό ποσό είναι οι 230 χιλιάδες για την πλειοψηφία των ομάδων της Basket league και πόσο βαθιά ανάσα τους δίνει. Τόσα χρήματα δεν παίρνουν οι περισσότερες ομάδες ούτε από τα τηλεοπτικά.

Παράλληλα με δεδομένο ότι «άνοιξε» επιτέλους αυτή η πόρτα, μπορείτε να αντιληφθείτε πόσο διαφορετικός γίνεται ο προγραμματισμός κάθε ομάδας για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Από τη στιγμή κατά την οποία θα μοιραστεί ισόποσα σε κάθε ΚΑΕ το ποσοστό που αντιστοιχεί στην Basket League, αναφερόμαστε σε ένα νούμερο που είναι μάλλον διπλάσιο (ετησίως) της δόσης που αναμένεται να μπει την ερχόμενη εβδομάδα στα ταμεία.

Είναι τεράστια η οικονομική ανακούφιση για τις ΚΑΕ κι αυτό δεν έχει να κάνει με… επαιτεία αλλά καθαρά με ποσοστό της δυναμικής τους. Και μπορείτε να φανταστείτε πόσες τρύπες μπορεί να καλύψει κάθε ΚΑΕ με τις 230 χιλιάδες ευρώ που θα μπουν άμεσα στο ταμείο της.

Δώρο από τα λίγα και σε εποχές πολύ δύσκολες μάλιστα.

Επίσης οι ομάδες της Α1 Γυναικών με βάση την ίδια απόφαση θα μοιραστούν 1,5 εκ ευρώ κάτι που σημαίνει ότι θα πάρουν περισσότερα από 100 χιλιάδες η κάθε μία.