×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Basket League: Λήξη όταν υπάρξει κυβερνητική κάλυψη!


Για όλα τα σενάρια που υπάρχουν για την Basket League σας ενημερώσαμε έγκαιρα. Κι έγκυρα. Είχαμε πιάσει το θέμα από την αρχή ως το τέλος του. Από το αγωνιστικό, ως το οικονομικό και τις δεδομένες ζημιές. Τώρα ξεκαθαρίζουμε το εξής: Ότι στον ΕΣΑΚΕ περιμένουν την κυβερνητική κάλυψη προκειμένου να σφυρίξουν…λήξη στο πρωτάθλημα.

Αυτό είναι το σίγουρο. Και φυσικά δεν πρόκειται να γίνει σήμερα, αύριο, μεθαύριο. Προς το παρόν έλαβαν μια απόφαση για αναστολή όλων των δραστηριοτήτων ως τις 30 Μαρτίου. Και βλέπουν… Αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν προβλέπεται άμεσα… εξομάλυνση της κατάστασης. Είναι ολοφάνερο. Η διακοπή (οριστικά) του πρωταθλήματος είναι μονόδρομος.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, το είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του. Ότι στον ΕΣΑΚΕ δεν θα βιαστούν να πάρουν αποφάσεις. Τι κρύβεται πίσω από τα λόγια του; Τίποτε… συνωμοτικό. Όλοι μπορείτε να καταλάβετε τι εννοεί. Ότι στον ΕΣΑΚΕ, ειδικά το νομικό τμήμα, έχει πολλή δουλειά. Οι υπεύθυνοι μελετούν τις συμβάσεις με τους χορηγούς, τα τηλεοπτικά, τα πάντα για να δουν τι μπορεί να γίνει.

Είναι δεδομένο ότι η οικονομική ζημιά θα είναι μεγάλη. Για όλες τις ομάδες και φυσικά για τον ΕΣΑΚΕ. Απ’ εκεί και πέρα προσπαθούν να δουν τι μπορούν να κάνουν.

Ήδη υπήρξαν αρκετές αντιδράσεις μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΠΣΑΚ (συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών καλαθοσφαιριστών) από πλευράς κάποιων ΚΑΕ. Φυσικά το θέμα είχε να κάνει με το οικονομικό με  εκπροσώπους των ΚΑΕ να λένε σε μέλη του ΠΣΑΚ ότι η ζημιά αφορά και τις δύο πλευρές και όχι μόνο τους αθλητές. Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει θέμα…

Απ’ εκεί και πέρα, είμαστε σε αναμονή. Αυτή την εβδομάδα δεν αναμένονται εξελίξεις. Ούτε φυσικά θα διεξαχθεί Δ.Σ. έστω και με τηλεδιάσκεψη. Τα μέλη του Δ.Σ. βρίσκονται σε διαρκή επαφή και ουσιαστικά έχουν καταλήξει στο τι περιμένουν να γίνει. Για τα υπόλοιπα θα πρέπει να περιμένουμε.