×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Basket League: Τους βάζουν να υπογράψουν «οικειοθελή αποχώρηση»


    Νίκος Μπουρλάκης

Basket League: Τους βάζουν να υπογράψουν «οικειοθελή αποχώρηση»


Κακή… φάμπρικα φαίνεται πως άρχισε στην Basket League και στον ΠΣΑΚ βρίσκονται ήδη σε συναγερμό. Οι καταγγελίες που έφτασαν από μέλη τους μαρτυρούν μια απαράδεκτη κατάσταση. Και κυρίως ότι κάποιες ομάδες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα πάντα ώστε να γλιτώσουν χρήματα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, υπήρξαν παίκτες που κατήγγειλαν στον ΠΣΑΚ ότι οι ομάδες τους επιμένουν να τους βάζουν να υπογράψουν χαρτί «οικειοθελούς αποχώρησης»! Τι σημαίνει αυτό; Ότι πολύ απλά ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ στην απομάκρυνσή τους. Άρα σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει «απόλυση» αλλά… αποχώρηση. Παραίτηση! Και υπό αυτές τις προϋποθέσεις δεν δικαιούνται καν το επίδομα του ΟΑΕΔ.

Ομολογουμένως πρόκειται για απαράδεκτη ενέργεια. Ο ΠΣΑΚ κινητοποιήθηκε άμεσα. Προσέφυγε σε δικηγόρο. Κι έχει αρχίσει να ενημερώνει τα μέλη του σχετικά με την «παγίδα» στην οποία κινδυνεύουν να πέσουν αν δεν είναι προσεκτικοί. Όταν λοιπόν θα τους δίνεται το σχετικό έγγραφος της λύσης της συνεργασίας, θα πρέπει να κοιτάζουν προσεκτικά τι αναγράφεται σε αυτό.

Αυτές ακριβώς τις οδηγίες δίνει ο ΠΣΑΚ προς τα μέλη του.

Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και το έφερε στην επιφάνεια ο βετεράνος Νίκος Μίχαλος με σχετική ανάρτηση. Αρκετά επιθετική αλλά δεν μπορείς να χαρακτηρίσεις και… ψέματα όσα αναφέρει.

Και μπράβο του από μια έννοια με δεδομένο ότι ασχολείται με ζήτημα που δεν αφορά τον εαυτό του αλλά συναθλητές του. Και είναι πολύ σημαντικό αυτό… Προφανώς θα έπρεπε να το κάνουν κι άλλοι, όμως Μίχαλος είναι από τους αθλητές που ό,τι τον ενοχλεί, θα το πει ανοιχτά και χωρίς δημόσιες σχέσεις.

Απομένει να δούμε πως θα διευθετηθεί το ζήτημα, γιατί είναι πάρα πολύ σοβαρό. Κι εκτός του ΠΣΑΚ θα πρέπει να πάρει θέση και ο ΕΣΑΚΕ. Γιατί αυτό που γίνεται δεν είναι απλώς εκμετάλλευση του αθλητή αλλά και (μια ακόμα) δυσφήμηση για την Basket League.

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξει συνέχεια και θα δοθεί μια δίκαιη λύση στο θέμα αυτό.


Τελευταία Νέα