ΕΣΑΚΕ: Αντιδράσεις ΚΑΕ για τη συμφωνία ΕΡΤ- Ολυμπιακού


Νίκος Μπουρλάκης

ΕΣΑΚΕ: Αντιδράσεις ΚΑΕ για τη συμφωνία ΕΡΤ- Ολυμπιακού


Έκτακτη τηλεδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή (27/11) στον ΕΣΑΚΕ με αφορμή τη συμφωνία ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΕΡΤ. Υπάρχει μεγάλη αντίδραση των ομάδων κι αναμένονται εξελίξεις.

Με αρωγό την ΕΡΤ, ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Τετάρτη (25/11) το κοινωνικο-αθλητικό του πρόγραμμα βάσει του οποίου θα δίνει έναν φιλικό αγώνα κάθε Δευτέρα. Και παράλληλα θα αναπτύσσει δράσεις στη «μάχη» ενάντια στον COVID-19 προκειμένου να επιβραβεύει όσους συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και να βοηθά στην ενημέρωση του κόσμου.

Η ανάρτηση της συμφωνίας στη Διαύγεια έφερε αντιδράσεις από τις περισσότερες ΚΑΕ. Και για το λόγο αυτό θα συζητήσουν το θέμα σε έκτακτη τηλεδιάσκεψη την Παρασκευή (27/11). Υπάρχουν μια σειρά θεμάτων που πρέπει να αναλυθούν…

Που επικεντρώνονται οι αντιδράσεις;

Κατά πρώτο λόγο ενώ ακόμα οι ομάδες δεν έχουν πάρει ούτε μια δόση από την ΕΡΤ, εντούτοις το Κρατικό Κανάλι προχώρησε σε συμφωνία με μια ΚΑΕ η οποία δεν αγωνίζεται στην Basket League. Και μάλιστα αντί 500 χιλιάδων τα οποία πάντως όπως ενημερώνουν οι «ερυθρόλευκοι» θα διατεθούν υπέρ της ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.

Κατά δεύτερο λόγο η… δεξαμενή των φιλικών αγώνων δεν είναι μεγάλη. Τουλάχιστον από την Basket League. Αν εξαιρέσουμε τις ομάδες που έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις (Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας). Βέβαια οι Πειραιώτες έκαναν λόγο και για «διεθνή φιλικά». Αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο θέμα.

Κατά τρίτο λόγο, υπάρχουν ομάδες οι οποίες εκτιμούν ότι θα πρέπει κι εκείνες να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος από μια τέτοια συμφωνία. Βέβαια εδώ υπάρχει το «φιλανθρωπικό» στη μέση οπότε κάπου… χάνεται αυτή η λογική.

Γενικά δεν αποκλείεται να υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, αλλά όλες οι ΚΑΕ αντιλαμβάνονται ότι δε μπορούν να φτάσουν στα… άκρα. Ακριβώς επειδή στη μέση είναι η ΕΡΤ, με την οποία δεν θα είναι και τόσο καλό να χαλάσουν σχέσεις.

 


Sportime Extras