×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΣΑΚΕ: Χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμούς φέτος


    Sportime Team

ΕΣΑΚΕ: Χωρίς πρωταθλητή και υποβιβασμούς φέτος


Ο Λευτέρης Αυγενάκης έριξε το μπαλάκι σε Λίγκες και Ομοσπονδίες για να τροποποιήσουν μόνες τους τα καταστατικά τους και να αποφασίσουν το ποιο θα είναι το «σήμερα» και πως θα λήξουν τα πρωταθλήματα φέτος, αλλά και το πώς θα είναι και η «αυριανή» εικόνα στη νέα σεζόν. Ο ΕΣΑΚΕ έχει βάλει στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Sportime η πιο πιθανή εκδοχή είναι αρχικά να λήξει η σεζόν χωρίς πρωταθλητή, αλλά και χωρίς να πέσει καμία ομάδα.

Το δεύτερο κομμάτι του σεναρίου αυτού σημαίνει βέβαια, ότι θα γίνει αναδιάρθρωση και στη νέα σεζόν θα συμμετάσχουν και οι 14 ομάδες που ήταν φέτος στο πρωτάθλημα συν τις 2 που θα ανέβουν από την Α2 (σε συνεννόηση με την ΕΟΚ, που θα αποφασίσει για το μέλλον των δικών της πρωταθλημάτων). Το πλάνο αυτό φαίνεται να έχει αποφασιστεί ήδη και όλα δείχνουν δεν θα αλλάξει.

Οσο για τον ενδεχόμενο να μην υπάρξει φέτος πρωταθλητής, φαίνεται ότι η σκέψη αυτή δείχνει να έχει επικρατήσει και θα… κερδίσει την κούρσα.

Όλα, βέβαια, θα αποφασιστούν στην τηλεδιάσκεψη του ΕΣΑΚΕ που θα γίνει ανάμεσα στις ομάδες και την διοίκηση της Λίγκας εντός των προσεχών ημερών.

Εκεί θα πέσουν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα και θα παρθούν οι οριστικές αποφάσεις. Και όταν ο Υφυπουργός Αθλητισμού ολοκληρώσειστις νομοθετικές ρυθμίσεις που χρειάζονται και ψηφιστούν, τότε θα ανακοινωθεί και επίσημα το τέλος της φετινής σεζόν και η εικόνα που θα έχει η Basket League στη νέα αγωνιστική περίοδο.

Από το Υφυπουργείο τονίστηκε ότι ήδη έχει ετοιμαστεί η νομοθετική διάταξη, η οποία θα επιτρέπει την τροποποίηση των κανονισμών διάρθρωσης, οργάνωσης και διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, όλων των αθλημάτων (ομαδικών και ατομικών), καθώς και των προκηρύξεων αυτών, με άμεση ισχύ από την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση κάθε άλλης ισχύουσας απαγορευτικής διάταξης.