Όπως σας αποκαλύψαμε την Παρασκευή (8/4) υπάρχει ένα σοβαρό θέμα στον ΕΣΑΚΕ κατόπιν επιστολής της ΚΑΕ Περιστέρι.

Για την Παρασκευή (11/6) έχει προγραμματιστεί Δ.Σ στον ΕΣΑΚΕ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται η ανατροπή στο θέμα της αδειοδότησης και της προθεσμίας που έχουν η ΚΑΕ.

Για την Παρασκευή (11/6) έχει προγραμματιστεί Δ.Σ στον ΕΣΑΚΕ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμάζεται η ανατροπή στο θέμα της αδειοδότησης και της προθεσμίας που έχουν η ΚΑΕ.

Στον ΕΣΑΚΕ έχουν μπελάδες και θα έχουν ακόμα περισσότερους. Κατ’ αρχήν θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι με βάση τις τροποποιήσεις που έγιναν πέρυσι (αποφάσεις του Δ.Σ τις οποίες εισηγήθηκε στη Υφυπουργείο Αθλητισμού) θα πρέπει οι ΚΑΕ μέχρι τις 15 Ιουνίου να έχουν παρουσιάσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη συμμετοχή τους στο επόμενο πρωτάθλημα.

Για το λόγο αυτό άλλωστε είχε συσταθεί η Επιτροπή Προετοιμασίας για την Αδειοδότηση. Προκειμένου να λαμβάνει δεσμευτικές προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού αποφάσεις για τη συμμετοχή των ΚΑΕ στη Basket League.

Τα αυστηρά κριτήρια συμμετοχής στην Basket League είναι τα εξής:

* Πέραν του ελάχιστου ποσού της εγγυητικής επιστολής ύψους 60.000 ευρώ που προβλέπεται για την χορήγηση πιστοποιητικού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, την κατάθεση εγγυητικής καλής εκτέλεσης ύψους 140.000 ευρώ. Το ποσό αυτό  θα μπορεί να αποδεσμευτεί για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων των ΚΑΕ της τρέχουσας σεζόν προς τους παίκτες- προπονητές στις 31 Δεκεμβρίου 2021.

* Η διασφάλιση της εξόφλησης των αθλητών και των προπονητών της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Όπως, επίσης η επιβολή ποινών αφαίρεσης βαθμών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με αποφάσεις των Επιτροπών Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών και των Δικαστηρίων.

Σε απλά ελληνικά θα πρέπει οι 11 ΚΑΕ (όσες προβιβαστούν από την Α2 έχουν περιθώριο ως τις 15/7) να παρουσιάσουν πλήρη φάκελο αλλά κι εγγυητική επιστολή. Έχουμε φτάσει στις 8/6 και το ρεπορτάζ αναφέρει ότι το έχουν κάνει μόνο δύο ομάδες: Ο Ιωνικός Νίκαιας και ο Κολοσσός.

Υπάρχουν κι άλλες ομάδες που είναι σχεδόν έτοιμες αλλά το πρόβλημα δεν είναι γι’ αυτές. Όσο για εκείνες που δύσκολα θα καταφέρουν να είναι εντός προθεσμιών.

Κάπως έτσι ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο θέμα: Να αγνοήσει κάτι που είναι νόμος του Κράτους πλέον (κατόπιν εισήγησης του ΕΣΑΚΕ) προκειμένου να «εξυπηρετήσει» κάποιες ΚΑΕ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να υπάρξει πρόταση για… ανατροπή. Και να μην ισχύσει η 15η Ιουνίου ως καταληκτική ημερομηνία. Αυτό φυσικά θα είναι ήττα για τον ΕΣΑΚΕ. Αλλά και τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο προσωπικά (μια ακόμα). Από τη στιγμή που δε θα ισχύσει κάτι το οποίο παρουσιάστηκε με τόση επισημότητα και βαρύτητα πέρυσι, τότε σίγουρα υπάρχει αποτυχία.

Μια ακόμα για τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλη Γαλατσόπουλο που περισσότερο διεκπεραιωτικός είναι ο ρόλος του αφού ακολουθεί ό,τι του πουν τα μέλη των Επιτροπών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Αγγέλου εξέθεσε τον Παπαθεοδώρου

Ο Κάτας είχε δίκιο με τον Χεζόνια