Ομάδες ποδοσφαίρου Εθνική Ομάδα ΑΕΚ ΑΕΛ Απόλλων Σμύρνης Άρης Αστέρας Τρίπολης Ατρόμητος Βόλος Λαμία Ολυμπιακός ΟΦΗ ΠΑΟ Παναιτωλικός ΠΑΟΚ ΠΑΣ Γιάννινα Ιωνικός
menu
ΕΣΑΚΕ: Οι αποφάσεις που πάρθηκαν στο Δ.Σ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε και οι ομάδες πήραν σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση της Basket League.  Οι εντάσεις δεν έλειψαν μιας και ο Μάκης Αγγελόπουλος αποχώρησε νωρίς από το Δ.Σ. εκνευρισμένος και ο Μάνος Παπαδόπουλος απείλησε με αποχώρηση αν ο Ολυμπιακός ανέβει με… πραξικόπημα στην Basket League.  Οι ομάδες αποφάσισαν δημιουργήσουν μια τριμελή...

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ολοκληρώθηκε και οι ομάδες πήραν σημαντικές αποφάσεις για την αναβάθμιση της Basket League. 

Οι εντάσεις δεν έλειψαν μιας και ο Μάκης Αγγελόπουλος αποχώρησε νωρίς από το Δ.Σ. εκνευρισμένος και ο Μάνος Παπαδόπουλος απείλησε με αποχώρηση αν ο Ολυμπιακός ανέβει με… πραξικόπημα στην Basket League. 

Οι ομάδες αποφάσισαν δημιουργήσουν μια τριμελή επιτροπή, η οποία θα εξετάζει τους φακέλους των ομάδων που θέλουν αδειοδότηση, στα πρότυπα της ΕΠΟ.

Ακόμα αποφασίστηκε η καταβολή της εγγυητικής των ομάδων που θα λάβουν μέρος στο πρωτάθλημα της Basket League μέχρι τις 30/6. Η εγγυητική, με βάση τα νέα κριτήρια του πρωταθλήματος θα ανέρχεται στις 200 χιλιάδες ευρώ. Από αυτά οι 60 χιλιάδες είναι αποκλειστικά για την εγγυητική, ενώ οι 140 θα πηγαίνουν στο ταμείο του ΕΣΑΚΕ.

Επίσης θεσπίστηκε κατώτατο μπάτζετ ύψους 800 χιλιάδων ευρώ για όσους θα συμμετάσχουν στην Basket League της νέας σεζόν. Μάλιστα υποχρέωση όλων είναι η εξόφληση της περσινής χρονιάς προς τους αθλητές.

Μια πρόταση που θα ψηφιστεί στο επόμενο Δ.Σ. του είναι αυτή που συζητήθηκε και έχει να κάνει με την τιμωρία αφαίρεσης βαθμών για τους συλλόγους που θα καθυστερούν στις πληρωμές για τρεις μήνες.

Σημαντικό κριτήριο για τη συμμετοχή μιας ομάδας στη νέα Basket League θα είναι και η έδρα της. Η λιγότερη χωρητικότητα ενός γηπέδου θα είναι τουλάχιστον 1.200 θεατές.

Ο ΕΣΑΚΕ αποφάσισε επίσης, να υπαχθούν οι παρατηρητές διαιτησίας στην Λίγκα, αλλά αυτό είναι ένα θέμα το οποίο χρειάζεται την έγκριση της ΕΟΚ.

Όπως είπαμε και στην αρχή στο χθεσινό ΔΣ το θερμόμετρο ανέβηκε κάποιες φορές και υπήρξαν εντάσεις.

Το παρών δεν έδωσε  ο ισχυρός άνδρας του Ρεθύμνου, Κωστής Ζομπανάκης. Κάποια σενάρια μάλιστα ανέφεραν ότι σκέφτεται να πάρει την ομάδα από την Basket League.

Οι σκέψεις του (δύσκολα θα τις κάνει πράξη) αυτές, πάντως, δεν έχουν να κάνουν με τον ΕΣΑΚΕ, όσο με θέματα που υπάρχουν με την τοπική κοινωνία του Ρεθύμνου (τοπικές αρχές, χορηγοί).

Δημοφιλη Αρθρα