Κανονικά και με όσα είχε προκηρύξει υπερήφανα ο ΕΣΑΚΕ πέρυσι το καλοκαίρι μέχρι την Τρίτη (15/6) θα πρέπει οι 11 ΚΑΕ να έχουν καταθέσει το σχετικό φάκελο για την αδειοδότηση.

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΠΣΑΚ για το θέμα της αύξησης των ξένων στην Basket League. Μάλιστα τονίζεται ότι ο ΠΣΑΚ προσπαθεί αν δημιουργήσει εντυπώσεις. 

Ο ΕΣΑΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση κατά του ΠΣΑΚ για το θέμα της αύξησης των ξένων στην Basket League. Μάλιστα τονίζεται ότι ο ΠΣΑΚ προσπαθεί αν δημιουργήσει εντυπώσεις. 

Ο ΠΣΑΚ χθες μέσω ανακοίνωσης του τάχθηκε κατά της αύξησης των ξένων και μάλιστα ζήτησε τη μείωση αυτών. Ο ΕΣΑΚΕ πέρασε στην αντεπίθεση και έριξε τα βέλη του.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Ο ΕΣΑΚΕ διαπνέεται από πνεύμα συνεργασίας με όλους τους φορείς του ελληνικού μπάσκετ και σε αυτό το πλαίσιο αποδέχθηκε το αίτημα του ΠΣΑΚ για συνάντηση των προέδρων και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των δύο πλευρών.

Στην συνάντηση έγινε ανταλλαγή απόψεων για ζητήματα που απασχολούν το ελληνικό μπάσκετ και την Stoiximan Basket League σε καλό κλίμα.

Μετά λύπης μας, ωστόσο, διαπιστώνουμε ότι μετά την συνάντηση ο ΠΣΑΚ έχει αποδοθεί σε έναν αγώνα για να αποτρέψει την αύξηση των ξένων στο Πρωτάθλημα μας, χωρίς, όμως, να έχει ληφθεί καμία τέτοια απόφαση.

Στην συνάντηση μας ξεκαθαρίσαμε προς τον ΠΣΑΚ ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν στην συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του ΕΣΑΚΕ στις 21 Ιουλίου για τους κανονισμούς του νέου Πρωταθλήματος.

Η προσπάθεια του ΠΣΑΚ να δημιουργήσει εντυπώσεις είναι ατυχής. Γιατί δεν είναι «μονοπώλιο» του ΠΣΑΚ το ενδιαφέρον για την Εθνική ομάδα και το ελληνικό μπάσκετ.

Ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ της Basket League στηρίζουν με πολλούς και ποικίλους τρόπους τον Έλληνα μπασκετμπολίστα και ασφαλώς την Εθνική ομάδα. Γι’ αυτό θα συνιστούσαμε στον ΠΣΑΚ να σταματήσει να ασκεί διχαστική πολιτική και να απειλεί ότι θα βρεθούμε απέναντι. Εάν συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο ζημιωμένοι θα βγουν και οι Έλληνες μπασκετμπολίστας και το ελληνικό μπάσκετ εν γένει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρίντεζης μεγάλωσε στον Ολυμπιακό

Κάμπατζ: Άφησε το όνειρο του Ολυμπιακού μεταλλίου για την ψυχική της υγεία