ΕΣΑΚΕ: «Ναι στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, με τα έσοδα στο ΕΣΥ»


Νίκος Μπουρλάκης

ΕΣΑΚΕ: «Ναι στο πρόγραμμα του Ολυμπιακού, με τα έσοδα στο ΕΣΥ»


Την απόφασή τους να στηρίξουν το φιλανθρωπικό πρόγραμμα του Ολυμπιακού, με τη συνεργασία της ΕΡΤ, ανακοίνωσαν τα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά θα δοθούν σε προγράμματα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης που έγινε ανάμεσα στα μέλη του Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ, έγινε γνωστό ότι ο Κολοσσός, πρώτος αντίπαλος του Ολυμπιακού την Δευτέρα (30/11) στο ΣΕΦ, έχει ήδη υπογράψει ένα έγγραφο. Μέσω του οποίου υπάρχει δέσμευση ότι εκτός των δικών του εξόδων (ταξίδι, παραμονή, τεστ COVID) τα υπόλοιπα έσοδα θα διατεθούν ακριβώς στους φιλανθρωπικούς σκοπούς που αναφέραμε.

Υπήρξαν αρκετές διαφωνίες κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης. Που περισσότερο είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ δεν είχε ενημερωθεί γι’ αυτό το πρόγραμμα και οι ομάδες που είχαν κλείσει φιλικά με τον Ολυμπιακό δεν το ήξεραν. Η διαφωνία δεν είχε να κάνει φυσικά με το φιλανθρωπικό κομμάτι της υπόθεσης τόσο από πλευράς Ολυμπιακού όσο και από την ΕΡΤ.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο ΕΣΑΚΕ αισθάνεται ως υποχρέωση του να ανταποδίδει στην κοινωνία την αγάπη των Ελλήνων για το μπάσκετ. Γι’ αυτό εδώ και χρόνια λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ενώ είναι αρωγός σε κάθε δράση που έχει ως στόχο την προστασία της δημόσιας υγείας και την ενίσχυση των πιο αδύναμων.

Τα μέλη του ΕΣΑΚΕ δε, έχουν μια αξιοθαύμαστη κοινωνική προσφορά σε όλα τα χρόνια διεξαγωγής του Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Ως εκ τούτου, ο ΕΣΑΚΕ και οι ΚΑΕ μέλη του θα σταθούμε αρωγοί στην υλοποίηση του φιλανθρωπικού προγράμματος της ΚΑΕ Ολυμπιακός «Monday ‘s Game Night against COVID-19» με χορηγία της ΕΡΤ, έχοντας λάβει γνώση ότι όλα τα έσοδα, τηλεοπτικά και χορηγικά, θα διατεθούν σε δράσεις αντιμετώπισης της πανδημίας».


Sportime Extras