×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΣΑΚΕ: Παράταση ως τις 30/7 για τα δικαιολογητικά


    Στέφανος Σύριγγας

ΕΣΑΚΕ: Παράταση ως τις 30/7 για τα δικαιολογητικά


Η διαδικασία της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων που έπρεπε να καταθέσουν οι ομάδες στους φακέλους τους για την συμμετοχή τους στο νέο πρωτάθλημα πήρε τελικά παράταση. Αρχικά ο ΕΣΑΚΕ είχε αποφασίσει ότι οι ομάδες θα έπρεπε να έχουν καταθέσει όλα τα απαραίτητα έγγραφα στους φακέλους τους ως τις 30/6. Για να εξεταστούν από τη επιτροπή που είχε φτιάξει η Λίγκα. Τελικά, όμως, η διαδικασία θα παραταθεί ως τις 30/7 όπως αποφάσισε η Λίγκα.

Αυτό σίγουρα έκανε πολλές ομάδες στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ να… ανακουφιστούν για την ώρα, καθώς τα χρονικά περιθώρια ήταν στενά για να είναι «οκ» όλα τα έγγραφα και να μπουν φυσικά και στους φακέλους και οι εγγυητικές των 200.000 ευρώ.

Τελικά στο συμβούλιο της Πέμπτης (25/6) αποφασίστηκε να μετατεθεί το dead line στις 30/7. Σημαντικό ρόλο στην απόφαση αυτή έπαιξε πάντως, ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οι απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις για να ισχύουν και επίσημα τα κριτήρια συμμετοχής που αποφάσισε ο ΕΣΑΚΕ.  Έχουν να κάνουν μεταξύ άλλων με την αύξηση της εγγυητικής (ανέβηκε στις 200.000), με τα φετινά χρέη που πρέπει να έχουν εξοφληθεί. Αλλά και με τα στάνταρντς που πρέπει να έχουν τα γήπεδα.

Η Λίγκα έτσι έδωσε παράταση, προκειμένου να εγκριθούν και να ψηφιστούν (τον επόμενο μήνα) οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ενταχθούν στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Στις 30/7 εξάλλου, θα θεσμοθετηθούν και επίσημα τα κριτήρια στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ. Και  θα μπουν στον κανονισμό του πρωταθλήματος.

Επίσης το ΔΣ αποφάσισε επίσης να συσταθεί Υγειονομική Επιτροπή για να βοηθήσει κι αυτή στην μάχη κατά του κορονοϊού

Ο Χρήστος Μήλας, εκρόσωπος του Προμηθέα, χρίστηκε νέος ταμίας της Λίγκας στη θέση του κ.Κεφαλογιάννη (εκπρόσωπος του Ρεθύμνου)

Η πρωτιά, το «αντίο» και η απουσία

Στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ έκανε την πρώτη εμφάνιση η ομάδα του Χαρίλαου Τρικούπη, που ανέβηκε στην Basket League από την Α2.  Η πρόεδρος της ομάδας, Βασιλική Μπελέκου, τόνισε την προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να αγωνιστούν στα μεγάλα σαλόνια.

Αντίθετα δεν έδωσε το παρών ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, ο οποίος είχε πάρει κι αυτός την άνοδο από την Α2. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις δεν θα συμμετέχει στην Basket League

Από την άλλη, στο ΔΣ βρέθηκαν εκπρόσωποι του Ηφαίστου και του Ρεθύμνου, Κότσης και Κεφαλογιάννης αντίστοιχα. Οι δυο ομάδες έχουν αποφασίσει αν αποχωρήσουν από την Basket League. Κι έτσι οι εκπρόσωποί τους πήγαν στο ΔΣ απλά για να αποχαιρετήσουν τα μέλη της Λίγκας και του ΔΣ.

Με νέο πρόσωπο στον ΕΣΑΚΕ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε τον Μάνο Παπαδόπουλο στους εκπροσώπους του. Ως γνωστόν ενδέχεται να αποχωρήσει  μετά από 33 χρόνια τεράστιας προσφοράς στην ομάδα. Έτσι οι πράσινοι εκπροσωπήθηκαν από την υπεύθυνη του νομικού τμήματος, Μαργαρίτα Θάνου.


Τελευταία Νέα