ΕΣΑΚΕ Η νίκη του Περιστερίου επί της Λάρισας στον επαναληπτικό αγώνα για την 8η αγωνιστική της Basket League,  ξεκαθάρισε τα πρώτα δύο ζευγάρια στην πρώτη φάση των πλέι οφ.

Τι θα γίνει με τις ποινές αφαίρεσης βαθμών από τέσσερις ομάδες της Basket League; Ο Αθλητικός Δικαστής του ΕΣΑΚΕ περιμένει

Μπορεί να φτάσαμε ήδη στην 4η αγωνιστική της Basket League όμως οι εκκρεμότητες σε ό,τι αφορά τέσσερις ΚΑΕ στον ΕΣΑΚΕ παραμένουν.

Κι αυτό σημαίνει ότι σύντομα θα διαφοροποιηθεί η βαθμολογία στην Basket League αφού θα αφαιρεθούν βαθμοί από τέσσερις ομάδες. Γιατί δεν έχει γίνει αυτό μέχρι τώρα; Καλό το ερώτημα, υπάρχει απάντηση αλλά πραγματικά… σηκώνουμε τα χέρια ψηλά.

Στις 5 Οκτωβρίου είχαμε γράψει ένα ρεπορτάζ ότι «η ΕΕΑ κάνει άνω- κάτω το πρωτάθλημα»! Ήδη πηγαίναμε στην αναβολή της αναβολής της εκδίκασης του αιτήματος ανάκλησης που είχαν κάνει ο Ηρακλής, ο Άρης και ο Απόλλωνας Πάτρας.

Χωρίς κανένα λόγο είχε καθυστερήσει η ετυμηγορία η οποία εκδόθηκε 7 μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 12 Οκτωβρίου. Οριστικά κι αμετάκλητα θα αφαιρεθούν βαθμοί από τις τρεις προαναφερόμενες ομάδες συν τον Κολοσσό.

Την Δευτέρα μπαίνουμε στην τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Θα έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τότε κι ακόμα ποινές δεν έχουν ανακοινωθεί. Γιατί;

Απλούστατα επειδή η ΕΕΑ ακόμα δεν έχει στείλει στον Αθλητικό Δικαστή του ΕΣΑΚΕ το σκεπτικό των αποφάσεών της. Κι αν δε γίνει αυτό, ο Αθλητικός Δικαστής δε μπορεί να αποφασίσει το μέγεθος των ποινών.

Αφού άλλη ποινή προβλέπεται για εκπρόθεσμη κατάθεση φακέλου (αφαίρεση ενός βαθμού) και άλλη για ελλείψεις στο φάκελο (αφαίρεση τριών ως πέντε βαθμών).

Σε κάθε περίπτωση είναι μάλλον ανεξήγητο αλλά και καθόλου θετικό ως γεγονός το να πλησιάζουμε στο τέλος του Οκτωβρίου και να μη ξέρουμε ποια είναι πραγματικά η βαθμολογία.

Ούτε να ξέρουν οι ομάδες τι ακριβώς θα έχουν ν’ αντιμετωπίσουν απ’ εδώ και πέρα. Η καθυστέρηση της ΕΕΑ, όπως έχουμε ξαναγράψει, κάνει ζημιά σε όλο το πρωτάθλημα. Τόσο απλά και ξεκάθαρα.