×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΣΑΚΕ: Συμφωνία για αναδιάρθρωση στην Basket League


    Sportime Team

ΕΣΑΚΕ: Συμφωνία για αναδιάρθρωση στην Basket League


ΕΣΑΚΕ: Παμψηφεί πέρασε η αναδιάρθρωση στην Basket League για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η πρόταση για 16 ομάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο ψηφίστηκε και από τις 14 ομάδες της λίγκας.

Ωστόσο παρότι η ομάδες στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ ψήφισαν υπέρ της αναδιάρθρωσης, αυτό δε σημαίνει πως θα πραγματοποιηθεί μιας και θα πρέπει το όλο πλάνο να εγκριθεί και από την Ομοσπονδία.

Τι αναφέρει αυτό το πλάνο; Σε γενικές γραμμές πως δε θα υπάρξει φέτος υποβιβασμός και οι 14 ομάδες μαζί με τις δύο που θα ανέλθουν από την Α2 θα αποτελέσουν τις 16 ομάδες της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Παράλληλα τη νέα σεζόν θα υποβιβαστούν στην Α2 οι τέσσερις τελευταίοι της Basket League.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος, σχολίαζε κατά τη διάρκεια του συμβουλίου πώς η ΕΟΚ δείχνει θετική στο ενδεχόμενο της αναδιάρθρωσης.

Ανεξάρτητος της αναδιάρθρωσης ο υποβιβασμός

Εξάλλου, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την υπόθεση της αναδιάρθρωσης, όπως όλα δείχνουν, θα ισχύσει ο υποβιβασμός σε περίπτωση μη συμμετοχής στα πλέι οφ. Αυτό δηλαδή που είχε γίνει γνωστό στις ομάδες στην προηγούμενη συνάντησή τους, θα ισχύσει και τώρα. Ομάδα που δεν προσέλθει σε παιχνίδι πλέι οφ, υποβιβάζεται είτε γίνει η αναδιάρθρωση είτε όχι.