×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΣΑΚΕ: Στην ατζέντα δεν υπάρχει «Ολυμπιακός»


    Sportime Team

ΕΣΑΚΕ: Στην ατζέντα δεν υπάρχει «Ολυμπιακός»


Το ΔΣ του ΕΣΑΚΕ την Πέμπτη (28/5) θα προετοιμάσει τις εργασίες για την περίοδο 2020-2021 στην Basket League. Και παρά το θόρυβο που έχει υπάρξει τα τελευταία 24ωρα και λίγο πριν την επικύρωση ανόδων από την ΕΟΚ, στην ατζέντα δεν υπάρχει πουθενά το θέμα του Ολυμπιακού.

Σας το είχαμε αναφέρει άλλωστε από την περασμένη εβδομάδα. Ότι όλα είχαν τελειώσει αλλά επί της ουσίας ούτε ο Ολυμπιακός έχει δηλώσει κάπου ότι επιθυμεί να ανέβει. Το γεγονός ότι άλλοι, διάφοροι, είτε μέσω ΜΜΕ, είτε ανεπίσημα μιλούν για τον Ολυμπιακό, τότε αυτό το θέμα δεν αφορά τους Πειραιώτες.

Στο Δ.Σ του ΕΣΑΚΕ θα συζητηθούν και θα ψηφιστούν τα κριτήρια συμμετοχής για την επόμενη Basket League.

Ποια είναι αυτά;

-Προϋπολογισμός 800 χιλιάδων ευρώ για κάθε ομάδα. Για να μην παρασυρόμαστε σε λανθασμένα συμπεράσματα, αυτό το ποσό δεν αφορά στο αγωνιστικό μπάτζετ αλλά στα συνολικά έξοδα. Ταξίδια, εφορία, φαγητά, ενοίκια, μισθοδοσίες προσωπικού… Μέχρι και το… μπουκαλάκι νερό, που λέει ο λόγος.

-Χωρητικότητα γηπέδου, minimum 1.200 θέσεις. Επί του προκειμένου ζητήματος, πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο Πανιώνιος, ο Ιωνικός Νίκαιας (με το «Σοφία Μπεφόν»), ο Χαρίλαος Τρικούπης και ο Διαγόρας Δρυοπιδέων. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται κι επίσημα την Πέμπτη (28/5) να λάβουν το «πράσινο φως» από την ΕΟΚ ώστε να προβιβαστούν στην Basket League.

-Εγγυητική επιστολή 200 χιλιάδων ευρώ για κάθε ομάδα. Αυτό μαζί με τις 100 χιλιάδες για μετοχικό κεφάλαιο.

-Να μην υπάρχει χρέος προς τους παίκτες που ήταν στο ρόστερ της ομάδας για την περίοδο 2019-2020. Προσοχή: Αυτό δεν πρέπει να το μπλέκει κάποιος με τα BAN που έχουν κάποιες ομάδες από την FIBA. Αφορά αυτό το κριτήριο ΜΟΝΟ τη σεζόν 2019-2020.

Ειδικά γι’ αυτή την περίπτωση το Sportime σας είχε αποκαλύψει για την πρόταση περί «επιτροπής εποπτείας» στον Άρη και τον ΠΑΟΚ.

Η επιτροπή (Πανταζόπουλος, Σβερκούνος και νομική υπηρεσία ΕΣΑΚΕ) μελέτησε και διαμόρφωσε τις προτάσεις οι οποίες θα έρθουν προς ψήφιση στο Δ.Σ. Και κάπως έτσι θα αρχίσει κι επίσημα η δράση για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021.

Το θέμα του πρωταθλητή (Παναθηναϊκός), του μη υποβιβασμού και της συμμετοχής 16 ομάδων στην επόμενη Basket League έχει «φύγει» πια από τον ΕΣΑΚΕ και αναμένεται η επικύρωση της ΕΟΚ.

Είναι γνωστό εδώ και ημέρες ότι αν κάποια από τις 16 ομάδες δηλώσει αδυναμία συμμετοχής στην Basket League, τότε ΔΕΝ αντικαθίσταται.


Τελευταία Νέα