×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

ΕΣΑΚΕ: Τριετές με ΕΡΤ, προκαταβολή για ΠΑΟ-ΑΕΚ, 1 εκ. για Ολυμπιακό!


Ότι ο ΕΣΑΚΕ θα προχωρούσε σε κεντρικοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων το είχατε διαβάσει πρώτα στο Sportime στις 28 Μαϊου. Όμως υπήρξαν κι άλλα ζητήματα κατά το ΔΣ της Πέμπτης (27/8). Ποια θα είναι η διάρκεια; Γιατί παίρνουν προκαταβολή Παναθηναϊκός και ΑΕΚ για την σεζόν 2021-2022; Τι γίνεται με το άρθρο 84 και τι θα μπει στην προκήρυξη; Πόσα χρήματα θα πάρει ο Ολυμπιακός στην (αναμενόμενη) επιστροφή του στην Basket League της σεζόν 2021-2022; Κι άλλα πολλά…

Ο ΕΣΑΚΕ προχωρά στην κεντρικοποίηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με την ΕΡΤ να παίζει κυρίαρχο ρόλο, πλέον, στην Basket League. Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ συμφώνησαν να αποχωρήσουν από την COSMOTE ώστε να πάνε όλες οι ομάδες του πρωταθλήματος σε ένα κανάλι. Προκειμένου να υπάρξει συνολικό όφελος.

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες; Ότι οι συζητήσεις με την ΕΡΤ γίνονται για τριετές συμβόλαιο. Ώστε να υπάρχει μια ασφάλεια και για τις δύο πλευρές.

Ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ δεν θα πάρουν τα χρήματα που είχαν συμφωνήσει με το συνδρομητικό, φυσικά. Θα είναι λιγότερα. Οι πληροφορίες, όμως αναφέρουν ότι πιθανότατα να πάρουν  προκαταβολή το 50% από το συμβόλαιο της περιόδου 2021-2022. Κι αυτό θα γίνει ώστε να καλυφθεί η χασούρα από την COSMOTE (στο μέτρο του δυνατού).

Υπάρχει και μια σκέψη να γενικευτεί αυτό το 50% λόγω COVID-19 και να πάει και στις άλλες ομάδες, αλλά δεν είναι τόσο πιθανό.

Μάλιστα ο εκπρόσωπος του Κολοσσού και ιστορικά πρώτος πρόεδρος στην ιστορία του ΕΣΑΚΕ, Θόδωρος Καρατζάς, πρότεινε να μοιραστούν τα χρήματα δια του 14. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε αποδεκτό. Προφανώς το ήξερε εξ αρχής ο έμπειρος παράγοντας, απλά το έθεσε για την εκκίνηση της κουβέντας.

Πέραν τούτων, όπως έγινε γνωστό θα υπάρξει αύξηση στα χρήματα των ομάδων από τη σεζόν 2021-2022 όταν κι αναμένεται να επιστρέψει ο Ολυμπιακός. Μάλιστα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι για τους Πειραιώτες προβλέπεται περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ.

Τα τηλεοπτικά παίζουν κυρίαρχο ρόλο. Και συζητήθηκε έντονα το πρόβλημα που δημιουργείται από το άρθρο 84, μέσω του οποίου επιτρέπεται σε κάθε ομάδα να κάνει ξεχωριστά την διαπραγμάτευση για τα τηλεοπτικά.

Όλοι συμφώνησαν ότι αυτό δεν ωφέλησε το μπάσκετ αλλά είναι πιο εύκολο να μπει η συμφωνία κεντρικοποίησης στην προκήρυξη παρά να περιμένουν να αλλάξει ο νόμος.

Θα πρόκειται δηλαδή περί συμφωνίας κυρίων. Ότι θα πηγαίνουν όλοι μαζί για τα τηλεοπτικά.

Όλα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν μέσα στην επόμενη εβδομάδα καθώς μάλιστα για τις 9 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί η κλήρωση για τη νέα σεζόν.

ΒΡΕΣ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΔΩ