Γλυνιαδάκης: «Μόνοι οι παίκτες της Α1, οι προτάσεις των παικτών της Α2»


Sportime Team

Γλυνιαδάκης: «Μόνοι οι παίκτες της Α1, οι προτάσεις των παικτών της Α2»


Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ ότι οι παίκτες της Basket League θα διαπραγματευτούν απευθείας με τις ομάδες για τις περικοπές, ενώ ανέφερε ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει κάνει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, αλλά έχει ήδη τις προτάσεις των παικτών της Α2 για το «αύριο».

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ, Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ και στους Βαγγέλη Ιωάννου και Σταυρούλα Χριστοφιλέα ότι δεν υπάρχει καμία συμφωνία του Συνδέσμου με τον ΕΣΑΚΕ για το θέμα των περικοπών και τόνισε ότι οι παίκτες της Α1 θα διαπραγματευτούν μόνοι τους απευθείας με τις ομάδες για το «ψαλίδισμα» των συμβολαίων τους.

Ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης τόνισε επίσης ότι ο Σύνδεσμος δεν έχει κάνει ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, αλλά έχει ήδη τις προτάσεις των παικτών της Α2 για το «αύριο» και το θέμα της συνέχισης ή όχι της σεζόν.

 

Για το θέμα των περικοπών στην Α1 ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης είπε:

«Δεν έχουμε συμφωνία. Εμείς δεν έχουμε οικονομική συμφωνία και ούτε πρόκειται να έχουμε με τον ΕΣΑΚΕ μια γραπτή συμφωνία που να διασφαλίζει μέρος των δεδουλευμένων.

Ο κάθε αθλητής θα διεκδικήσει σε συμφωνία με την ομάδα, αν βέβαια έρθει σε συμφωνία, το ποσό που του αναλογεί. Εμείς κάναμε μια πρόταση στον ΕΣΑΚΕ. Ζητήσαμε να μας ακούσουν και να συζητήσουμε στο ίδιο τραπέζι.

Οι ομάδες δεν δέχτηκαν και έτσι αποφάσισαν η κάθε ομάδα να εξοφλήσει τον κάθε αθλητή. Εφόσον οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες αποφάσισαν την λήξη του πρωταθλήματος και τη μη συνέχισή του».

Για τα σενάρια περί της διενέργειας ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος από τον ΠΣΑΚ με παίκτες για το αν πρέπει να ξαναπαίξουν φέτος και το ζήτημα των επαφών του Συνδέσμου με τους παίκτες της Α2 ανέφερε:

«Εμείς δεν κάνουμε κανένα ηλεκτρονικό δημοψήφισμα, ούτε εκλογές, ούτε υπογραφές μαζεύουμε. Ζητήσαμε όμως, από τους αθλητές και επειδή είμαστε σε συνεχή επαφή με τους αρχηγούς των ομάδων της Α1, αλλά και της Α2, ζητάμε από τα παιδιά την γνώμη τους, τις απόψεις τους και κυρίως στο σύνολο των μελών μιας ομάδας, ποια είναι η επιθυμία και με ποιες προϋποθέσεις θα ήθελαν να ξεκινήσει ξανά το πρωτάθλημα.

Μιλάμε κυρίως βέβαια, για την Α2, αφού στην Basket League έχουν αποφασίσει οι ομάδες ότι θα ξανασυμμετέχουν για φέτος σε αγωνιστικές υποχρεώσεις. Για την Α2 τα παιδιά μας έχουν πει τις προτάσεις τους και τις έχουμε γράψει. Δεν υπάρχει δημοψήφισμα»

Για τους υγειονομικούς κινδύνους σε περίπτωση επανέναρξης της σεζόν είπε:

«Το μπάσκετ είναι από τα αθλήματα με την μεγαλύτερη σωματική επαφή. Αυτό σημαίνει ότι είναι πάρα πολύ επικίνδυνο, όντας ότι ο ιός υπάρχει ακόμα. Η διαφορά μας με το ποδόσφαιρο είναι ότι εμείς δεν πιεζόμαστε από μια παγκόσμια Ομοσπονδία.

Ακόμα και η Euroleague η ίδια δεν έχει πάρει απόφαση, που είναι και το καλύτερο πρωτάθλημα της Ευρώπης αυτή τη στιγμή».


Sportime Extras