Υπάρχει μεγάλο θέμα με την Basket League κι αφορά το πως αλλά και το αν θα ολοκληρωθεί. Το ρεπορτάζ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τι θα γίνει με τις ΚΑΕ αν δεν υπάρξει ενίσχυση από τη φορολογία του στοιχήματος; Το ρεπορτάζ είναι αναλυτικό κι αποκαλυπτικό αφού η κατάσταση είναι δύσκολη

Υπάρχει μεγάλο θέμα με την Basket League κι αφορά το πως αλλά και το αν θα ολοκληρωθεί. Το ρεπορτάζ έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα χρήματα που θα έπαιρναν οι ομάδες της Basket League από τη φορολογία του στοιχήματος θεωρήθηκαν θησαυρός. Κι όχι άδικα! Τα ταμεία τους θα έπαιρναν μια γερή ενίσχυση κι εδώ που τα λέμε έτσι έπρεπε να γίνει.

Από τη στιγμή κατά την οποία οι ομάδας εμφανίζονται στο κουπόνι και κάποιοι κερδίζουν απ’ αυτές, πως είναι δυνατό να μην έχουν κάτι ανταποδοτικό;

Πέρυσι πήραν από 25ο χιλιάδες ευρώ και μάλιστα εκτάκτως, κατόπιν πιέσεων αφού είχαν υποστεί μεγάλη ζημιά από την πανδημία. Ούτε εισιτήρια είχαν, δύσκολες και οι χορηγίες σε περίοδο βαθιάς κρίσης αλλά και γενικότερης κοινωνικής αναταραχής και ησυχίας. Αυτές οι 250 χιλιάδες εκτιμήθηκαν ως προκαταβολή από τις ομάδες από τη στιγμή κατά την οποία η Πολιτεία είχε τονίσει ότι για κάθε ΚΑΕ προβλέπεται ένα ποσό ως 600 χιλιάδες ευρώ.

Το μυστικό, το κλειδί αν προτιμάτε είναι στο «ως»! Που σημαίνει ότι το μάξιμουμ στο οποίο θα μπορούσαν να φτάσουν ήταν αυτό το ποσό. Δεν ήταν όμως απαραίτητο ότι θα έφταναν εκεί.

Υπήρχε μια δεδομένη ασάφεια την οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ την είχαν επισημάνει (και συζητήσει) στις πρώτες συνεδριάσεις του ΕΣΑΚΕΌτι δηλαδή δεν ήταν απόλυτο αλλά ασαφές το ποσό που θα έπαιρνε κάθε εταιρεία.

Αυτή τη στιγμή δε διακρίνεται κάτι θετικό στον ορίζοντα. Στον ΕΣΑΚΕ γνωρίζουν καλά ότι η κατάσταση δεν είναι καλή, ότι αρκετές ομάδες υπολόγιζαν σε αυτά τα χρήματα κι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα η Basket League είναι στον αέρα. Ως προς την εξέλιξη και την ολοκλήρωσή της!

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα υπάρξουν επαφές τόσο με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα όσο και με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη προκειμένου να βρεθεί μια λύση. Οι ΚΑΕ θέλουν να αναγνωριστεί το ποσό των 250 χιλιάδων ευρώ ως ενίσχυση για την πανδημία (αφού δεδομένα αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα) και να περάσουν στο επόμενο στάδιο για τη φορολογία του στοιχήματος.

Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη η εκκαθάριση του φόρου επί των κερδών των δελτίων που αποδίδεται από τις στοιχηματικές εταιρείες στο Ελληνικό Δημόσιο.

Από τον ΕΣΑΚΕ εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι το θέμα θα διευθετηθεί ενώ αποκρούουν κάθε υπόνοια περί κινδύνου του πρωταθλήματος. Παράλληλα ξεκαθαρίζουν ότι δεν τίθεται θέμα αφερεγγυότητας της Πολιτείας (το «ως» που αναφέραμε).

«Οι ομάδες λαμβάνουν εγγυημένα έσοδα ύψους 6.300.000 ευρώ από τις συμφωνίες που έχουν γίνει κεντρικά από τον ΕΣΑΚΕ με την ΕΡΤ και την Stoiximan, τον Μεγάλο Χορηγό της Basket League» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Θα υπάρξει αναστροφή της κατάστασης; Αυτό είναι το ερώτημα. Οι περισσότεροι ελπίζουν αλλά ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο. Και η ουσία είναι ότι αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα επιβίωσης όχι για μια ή δύο αλλά για περισσότερες ομάδες.

Η γνώμη σας μετρά. Σχολιάστε το άρθρο