STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Κολοσσός Ρόδου – Άρτις: Ιστορικό 100+100+100

Μπορεί επιθετικά να κινήθηκε σχετικά χαμηλά, όμως μέσα από τον σημερινό αγώνα του Κολοσσού με την ΑΕΚ, ο Ντομινίκ Άρτις έγραψε ιστορία.
Κολοσσός Ρόδου – Άρτις: Ιστορικό 100+100+100

Μπορεί επιθετικά να κινήθηκε σχετικά χαμηλά, όμως μέσα από τον αγώνα του Κολοσσού με την ΑΕΚ (79-72 οι Ροδίτες), ο Ντόμινικ Άρτις έγραψε ιστορία.

Ο Αμερικανός γκαρντ Ντόμινικ Άρτις έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας της Ρόδου που έφτασε σε τριψήφιες επιδόσεις πόντων, ριμπάουντ και ασίστ σε μία σεζόν!

Ο Άρτις μετά τους πόντους (έχει 294) και τις ασίστ (έχει 116), έφτασε σε τριψήφια επίδοση και στα ριμπάουντ αφού είχε έξι και έφτασε τα 100. Είναι ένας συνδυασμός απόλυτων αριθμών στον οποίο δεν έφτασε κανείς παίκτης στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels. Πιο κοντά σε κάτι τέτοιο βρέθηκε ο Λάνγκστον Χολ στη σεζόν 2016-17 όταν μέσα και από τα πλέι οφ, είχε 307 πόντους, 120 ασίστ αλλά 96 ριμπάουντ και σε σύνολο 29 αγώνων, ενώ ο Άρτις τα κατάφερε στον 21ο αγώνα του.

Ακόμη, o Κερέμ Καντέρ πρόσθεσε μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση στο ενεργητικό του και αναρριχήθηκε σε δύο ιστορικές λίστες του Κολοσσού H Hotels…

*Με τους 22 πόντους που σημείωσε, έγινε ο 17ος σκόρερ στην ιστορία του Κολοσσού H Hotels αφού έφτασε τους 368 και ξεπέρασε τον Τρέβορ Μπράιαντ που είχε 348 στη σεζόν 2005-06.

*Ο Τούρκος είχε 8/10 δίποντα με τα οποία έφτασε τα 109 εύστοχα, αριθμός που του έδωσε θέση στην πρώτη 15άδα της ιστορικής λίστας των Ρόδιων στην κατηγορία αφού ξεπέρασε τους Μάλκολμ Γκρίφιν (105), Τζαμέλ Χάγκινς (105), Τρέβορ Μπράιαντ (108) και ανέβηκε στη 14η θέση.

Κατά τα άλλα…

*Ο Βασίλης Ξανθόπουλος, τρεις μέρες μετά το ρεκόρ καριέρας των 13 ασίστ, μοίρασε επτά με τις οποίες έφτασε τις 133 στη σεζόν κι έτσι έφτασε στην 8η θέση των πασέρ του Κολοσσού H Hotels τον Χριστόφορο Στεφανίδη.

*Ο Γκλιν Ουότσον είχε 35 πόντους στις πρώτες έξι εμφανίσεις του με τον Κολοσσό H Hotels και σήμερα σταμάτησε στους 25. Είναι η κορυφαία επίδοση του στη Stoiximan Basket League  αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 22 πόντων που είχε στη 2η αγωνιστική του περσινού Πρωταθλήματος με το Λαύριο Megabolt κόντρα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ.

Παράλληλα ο Ουότσον, με τους 25 πόντους του, ξεπέρασε τους 200 στην 27η εμφάνιση του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

*Ο Κολοσσός H Hotels έδωσε τρεις εντός έδρας αγώνες στις τελευταίες οχτώ μέρες και έμεινε σε μηδενικές επιδόσεις κοψιμάτων και στους τρεις. Αυτό έγινε σήμερα αλλά και στα ματς με τον Άρη και τον Προμηθέα.

Ο Λάνγκφορντ στην 20άδα των σκόρερ της ΑΕΚ

 Ήταν ένας από εκείνους που πάλεψαν περισσότερο για την ΑΕΚ στο παιχνίδι της Ρόδου. Ο Κιθ Λάνγκφορντ μέσα από την εμφάνιση του έφτασε σε ένα ξεχωριστό επίτευγμα αφού μπήκε στην πρώτη 20άδα των σκόρερ της ΑΕΚ. Ο Αμερικανός γκαρντ είχε 20 πόντους με τους οποίους έφτασε τους 628 με τα κιτρινόμαυρα, για να ξεπεράσει τον Άγγελο Κορωνιό που είχε 609 στη διετία 1998-2000 και τον Βινς Χάντερ που είχε 626 στη διετία 2017-19.

Ο Λάνγκφορντ φόρτωσε με 10 φάουλ τους παίκτες του Κολοσσού H Hotels, στην πέμπτη διψήφια επίδοση της φετινής Stoiximan Basket League. Κορυφαία όλων παραμένει εκείνη των 11 κερδισμένων φάουλ του Βασίλη Καββαδά στο εντός έδρας παιχνίδι του Ηρακλή με το Μεσολόγγι Baxi.

Ακόμη για την ΑΕΚ, ο Λίνος Χρυσικόπουλος με τα τέσσερα αμυντικά ριμπάουντ που μάζεψε, έφτασε και ξεπέρασε τα 400 στη 214η εμφάνιση του στην κατηγορία.

Πηγή Basket League

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κολοσσός Ρόδου – Άρτις: Ιστορικό 100+100+100», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.