Ο Απόλλωνας επιστρέφει στην Basket League και η Πάτρα ετοιμάζεται και πάλι να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές με μια από τις πιο μπασκετικές ομάδες της Ελλάδας.

Ο Απόλλωνας επιστρέφει στην Basket League και η Πάτρα ετοιμάζεται να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές με μια από τις πιο μπασκετικές ομάδες της Ελλάδας.

Ο Απόλλωνας επιστρέφει στην Basket League και η Πάτρα ετοιμάζεται να ξαναζήσει μεγάλες στιγμές με μια από τις πιο μπασκετικές ομάδες της Ελλάδας.

Ο Απόλλωνας θα ξαναβρει τον συμπολίτη Προμηθέα. Η Basket City σε πλήρη εξέλιξη καθώς η Πάτρα είναι η μοναδική πόλη πλην Αθήνας/Θεσσαλονίκης που:

-Έχει παρουσιάσει τρεις ομάδες, ανά διαφορετικές περιόδους στην επαγγελματική κατηγορία. Μη ξεχνάτε την Ολυμπιάδα.

-Και οι τρεις ομάδες έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!

-Οι δύο από τις τρεις (Απόλλωνας και Προμηθέας) έχουν παίξει σε δύο τελικούς Κυπέλλου Ελλάδας

-Η μία έχει κατακτήσει τρόπαιο. Ο Προμηθέας το Super Cup και είναι η μόνη ομάδα από πόλη πλην Αθήνας/Θεσσαλονίκης με τίτλο στο ελληνικό μπάσκετ.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα παίξουν στην Basket League δύο ομάδες με υπέροχα γήπεδα. Στολίδια..

Ο Απόλλωνας φυσικά δεν αποτελεί οποιαδήποτε περίπτωση για το ελληνικό μπάσκετ.

Προφανώς και είναι μια από τις πλέον μπασκετικές. Με πολύ κόσμο και μεγάλη ιστορία. Και φυσικά με τη θρυλική μορφή του Κώστα Πετρόπουλου, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα, να δεσπόζει. Ο μεγάλος «Νουρέγιεφ», που ποτέ δεν έφυγε από τον αγαπημένο του Απόλλωνα. Και φυσικά είναι ο «μπασκετικός Θεός» της Πάτρας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι κατά την παρουσία του στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ο Απόλλωνας ήταν μέσα στην πρώτη τριάδα στο μέσο όρο εισιτηρίων. Έχει ένα πιστό κοινό που όσοι δεν το γνωρίζουν, αν με το καλό ανοίξουν τα γήπεδα για τον κόσμο, θα το διαπιστώσουν.

Και το έφερε έτσι η μοίρα ώστε ένα δικό του παιδί, ο Νίκος Βετούλας, να ανεβάσει για δεύτερη φορά τον Απόλλωνα στη μεγάλη κατηγορία.

Την ίδια στιγμή ο Προμηθέας έχει αρχίσει να καθιερώνεται στις καλύτερες ομάδες της Basket League. Με το τριετές συμβόλαιο που έχει στο Eurocup, με τη σταθερή διοίκηση, με τις εγκαταστάσεις, τις ακαδημίες και την προοπτική, αποτελεί ελκυστικό προορισμό. Πλέον αρχίζει και βρίσκει το δικό του χώρο στην Πάτρα όπου επί σειρά ετών κυριαρχούσε ο Απόλλωνας,

Είναι η δική μας… Μπολόνια. Κατ’ αντιστοιχία και σε μικρογραφία, τουλάχιστον. Είναι η Basket City της Ελλάδας, καλοδεχούμενη στην Basket League. Και με δύο εκπροσώπους (πλέον και ξανά).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ιστορικός Απόλλωνας Πάτρας στην Basket League

Τα ζευγάρια των πλέι οφ στην Α2