Περιστέρι- Λάρισα

Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στο Περιστέρι και τη Λάρισα αλλά στο παρκέ θα δούμε… εντελώς διαφορετικές ομάδες συγκριτικά με τον Δεκέμβριο.

Το ΑΣΕΑΔ αποφάσισε την αναβολή του αγώνα ανάμεσα στο Περιστέρι και τη Λάρισα αλλά στο παρκέ θα δούμε… εντελώς διαφορετικές ομάδες συγκριτικά με τον Δεκέμβριο.

Ένσταση είχε καταθέσει Λάρισα, για τον αγώνα κόντρα στο Περιστέρι (19/12/2020), όταν η βολή του Βασιλόπουλου μέτρησε για δύο, με αποτέλεσμα το ματς να πάει σε διαφορά δύο κατοχών.

Συγκεκριμένα, με το σκορ στο 79-78 ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος κέρδισε φάουλ και βολές. Έβαλε την πρώτη για το 80-78. Μετά τη δεύτερη βολή, οι διαιτητές θεώρησαν ότι κατέληξε στο καλάθι από παρέμβαση του Τζέιμς Γουέμπ (λανθασμένα) οπότε μέτρησε για δύο πόντους (82-78).

Ο αγώνας πήγε σε δύο κατοχές με ελάχιστο χρόνο και η Λάρισα δε μπορούσε να κάνει τίποτα. Ο Αθλητικός Δικαστής στις 2 Φεβρουαρίου 2021 (σαράντα μέρες μετά τον αγώνα) απέρριψε την ένσταση της Λάρισας. Οι Θεσσαλοί προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ όπου δικαιώθηκαν στις… 21 Απριλίου. Τέσσερις μήνες μετά τον αγώνα.

Κάπως έτσι την Κυριακή (25/4) θα αναμετρηθούν εκ νέου οι δύο ομάδες στο Περιστέρι. Μόνο που θα είναι διαφορετικές ομάδες απ’ εκείνες που είχαμε δει στις 19 Δεκεμβρίου!

Συγκεκριμένα από το Περιστέρι θα απουσιάσουν οι Στίβεν Γκρέι, Ράιαν Χάροου και Γιάννης Μπουρούσης. Ο πρώτος είχε αγωνιστεί 33’03’’ ο δεύτερος 18’11’’ και ο τρίτος 15’15’’ αντίστοιχα! Ο Γκρέι βρίσκεται στην Ιγκοκέα στη Βοσνία. Ο Χάροου αντικαταστάθηκε από τον Γκουτιέρες ενώ ο Μπουρούσης σταμάτησε. Επίσης δε χρησιμοποιείται ο Τζέι Κρόκετ που είχε κάνει επέμβαση σκωληκοειδήτιδας (είχε παίξει περίπου 2 λεπτά τον Δεκέμβριο).

Από τη Λάρισα δεν θα είναι παρόντες ο Κεν Μπράουν (είχε παίξει 11’22’’), ο Τζέιμς Γουέμπ (είχε αγωνιστεί 36’07’’) και ο Ντέβιον Μπέρι (είχε παίξει για 20’01’’΄). Ο Μπράουν έφυγε από τη Λάρισα προ ημερών κι αντικαταστάθηκε από τον Μπράξτον Χάγκινς. Ο Γουέμπ παραχωρήθηκε στη Μούρθια (με 40 χιλιάδες στο ταμείο της Λάρισας) ενώ ο Μπέρι έφυγε καθώς δεν… έβγαλε και μάτια. Επίσης είναι τραυματίας ο Τζέρι Σμιθ (είχε αγωνιστεί 26’30’’).