Χρυσόστομος Σχινάς

Ο διαιτητής μπάσκετ αναφέρθηκε στην εξαίρεσή του από ματς του Παναθηναϊκού

Σε ραδιοφωνικό στούντιο βρέθηκε ο διαιτητής μπάσκετ, Χρυσόστομος Σχινάς, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Το 10 το κακό».

Ο γνωστός ρέφερι, στη κουβέντα περί διαιτητών και Basket League στο ραδιόφωνο Sport24 Radio, αλλά και τα όσα γίνονται μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, αναφέρθηκε και στην δική του «περιπέτεια».

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως ο ίδιος το 2017 εξαιρέθηκε από παιχνίδια του Παναθηναϊκού, μετά από αίτημα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Σταμάτησα να παίζω τον Παναθηναϊκό το 2017, γιατί δυστυχώς με έχει εξαιρέσει ο κύριος Γιαννακόπουλος. Αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν γίνεται να λες ότι δεν γίνεται να εξαιρείς διαιτητές και εσύ να εξαιρείς. Εμένα ήταν μία υπόθεση όπου κινήθηκα νομικά για κάποια πράγματα που αναφέρθηκαν για εμένα και ακολούθησα την δικαστική οδό, με αποτέλεσμα να υπάρξει η εξαίρεσή μου», ήταν η χαρακτηριστική ατάκα που είπε ο ρέφερι.

Στη συνέχεια, ο Σχινάς εξήγησε τους λόγους που δεν κυνήγησε την υπόθεσή του.

«Υπάρχει μία απόφαση και σέβομαι τους θεσμούς. Το μπάσκετ δεν είναι το μόνο πράγμα που ασχολούμαι στην ζωή. Έχω άλλα εννέα πράγματα στην ζωή μου, δεν πρόκειται να ζητήσω κάτι. Έχει ακολουθηθεί η δικαστική οδός, έχουν βγει κάποιες αποφάσεις τις οποίες δεν πρόκειται να αναφέρω επειδή βρίσκονται σε αρχικό στάδιο».

Σχινάς: «Το πρόβλημα είναι ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός»

Ο διαιτητής Σχινάς, είπε πάντως πως στο παρελθόν είχε δεχτεί τα πυρά, όχι μόνο των «πρασίνων», αλλά και του Ολυμπιακού.

«Εμένα τα τελευταία χρόνια με περάσαν πριονοκορδέλα και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί. Μέχρι το 2017, που σταμάτησα να σφυρίζω αυτά τα παιχνίδια για τους γνωστούς λόγους. Την επόμενη χρονιά έπαιξα τον τελικό Κυπέλλου του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ και όλοι έλεγαν τι καλή διαιτησία και τι καλή δουλειά έγινε. Γιατί; Επειδή δεν έπαιζαν Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός. Δεν αρχίζει και τελειώνει η ζωή μας στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό», ήταν το σχόλιό του και κατέληξε:

«Αρχές Ιουνίου πρέπει να βρεθούμε όλοι οι άνθρωποι του μπάσκετ και συμφωνήσουμε σε απλά πράγματα. Το πρόβλημα δεν είναι το μπάσκετ, αλλά ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Αν είναι αυτοί το πρόβλημα, να δημιουργηθεί μία λίγκα για αυτούς και να παίζουν οι δυο τους, να αλληλοσκοτώνονται και να λύσουμε τα θέματά μας. Είμαστε έτοιμοι στην Ελλάδα να κάνουμε ένα βήμα πίσω; Στην Ελλάδα δε νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για αυτό».