Για 5 χρόνια στο BCL η Μπάμπεργκ, λέει «όχι» στην Euroleague (pic)


Sportime Team

Για 5 χρόνια στο BCL η Μπάμπεργκ, λέει «όχι» στην Euroleague (pic)


Σε συμφωνία με την διοργανώτρια αρχή του Basketball Champions League ήρθε η Μπάμπεργκ, που θα αγωνίζεται πλέον εκεί για πέντε χρόνια.

Ουσιαστικά, με αυτή τη συμφωνία οι Γερμανοί αποτελούν την πρώτη ομάδα που αρνείται τη συμμετοχή της στην Euroleague. Βέβαια, η άρνηση της ομάδας του Νίκου Ζήση θα πάρει… σάρκα και οστά βάσει δύο προϋποθέσεων.

Αρχικά, αν και εφόσον εκείνη μέσα στην επόμενη πενταετία κατακτήσει το γερμανικό πρωτάθλημα, θα έπαιρνε το εισιτήριο για την Euroleague. Διαφορετικά, θα είχε δικαίωμα για συμμετοχή σε αυτή εάν βρισκόταν στον τελικό -ακόμη και αν έχανε- κόντρα στην Μπάγερν. Κι αυτό γιατί η ομάδα από το Μόναχο τα επόμενα τρία χρόνια θα αγωνίζεται σίγουρα στην Euroleague (φέτος είναι πρωταθλήτρια Γερμανίας και για τις σεζόν 2019-’20 και 2020-’21 έχει πάρει wild card). Έτσι, με το πενταετές συμβόλαιο που υπέγραψε με το BCL η Μπάμπεργκ, ουσιαστικά λέει «όχι» σε κάθε άλλη ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Πρέπει να επισημανθεί πάντως, πως αρχή της FIBA για το BCL είναι η ο σεβασμός στα εθνικά πρωταθλήματα και η ανάδειξη του μπάσκετ βάσει των αποτελεσμάτων. Έτσι, το γεγονός πως η Μπάμπεργκ έχει εγγυημένο συμβόλαιο με τη διοργάνωση για τα επόμενα πέντε χρόνια, δεν σημαίνει πως θα αγωνίζεται σε αυτή σε κάθε περίπτωση, όπως συμβαίνει με τις ομάδες που έχουν εγγυημένο συμβόλαιο στην Euroleague. Θα πρέπει να κερδίσει όπως και να’χει το εισιτήριο για τη διοργάνωση, βάσει της κατάταξής της στο γερμανικό πρωτάθλημα.

Για τα νέα αυτά μίλησε και ο τζένεραλ μάνατζερ της γερμανικής ομάδας, ο οποίος ανέφερε:

«Ήταν σημαντικό για εμάς να διασφαλίσουμε το πλάνο μας για τα επόμενα χρόνια. Είμαστε βέβαιοι ότι το Basketball Champions League, θα κερδίσει μεγάλη αξία τις σεζόν που θα έρθουν και θα γίνει η κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση».

Η σχετική ανακοίνωση έγινε μέσω του επίσημου Twitter της λίγκας:


Sportime Extras