ΜΠΑΣΚΕΤ

Δήλωση ΣΟΚ του Αναστόπουλου – Έκανα λάθος υπέρ του Ολυμπιακού στον τελικό με τα βήματα του Σπανούλη

Αποκαλυπτικός Παναγιώτης Αναστόπουλο - Παραδέχεται πως δεν σφύριξε βήματα στον Σπανούλη κι έδωσε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό!
Δήλωση ΣΟΚ του Αναστόπουλου – Έκανα λάθος υπέρ του Ολυμπιακού στον τελικό με τα βήματα του Σπανούλη

Λίγα 24ωρα μετά την ανάρτηση που αποδείχθηκε Πρωταπριλιάτικο τρολ, ο Παναγιώτης Αναστόπουλος «επανέρχεται» στο προσκήνιο με μια άκρως αποκαλυπτική συνέντευξη!

Ο πρώην διαιτητής μπορεί να έχει μείνει στην ιστορία για τα λάθη κατά του Ολυμπιακού, εκείνος όμως θυμήθηκε πρώτα ένα λάθος κατά του Παναθηναϊκού.

Σε συνέντευξή του στο sportal έκανε αναφορά για τα λάθη που έχει κάνει και στάθηκε στα βήματα του Σπανούλη στον τελικό.

ALERT! ΗΡΘΕ ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΔΩΡΑ!

«Όταν μια ομάδα ζητάει την εξαίρεση ενός συγκεκριμένου διαιτητή, θα πρέπει η ίδια να δείξει, με απολύτως πειστικό τρόπο, στοιχειοθετημένα και αποδεδειγμένα τους λόγους που συντρέχουν για μια τέτοιου είδους εξαίρεση.

Θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν πως μια τέτοια ενέργεια στοχοποιεί τον διαιτητή και εγείρει το δημόσιο αίσθημα της κρίσης, της αδικίας, της εύνοιας κλπ, συνεπώς θα πρέπει αν και όταν συμβαίνει οι λόγοι να είναι αντικειμενικοί και πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Υπενθυμίζω, πως ο διαιτητής είναι ένας άνθρωπος με κοινωνική υπόσταση, με οικογένεια, άλλη εργασία και δεν γίνεται να αμαυρώνεται η εικόνα του για λόγους αμφιβόλου αιτιολόγησης. Στην πραγματικότητα, δεν γνωρίζω, δεν με ενδιαφέρει και δεν θέλω να γνωρίζω τον λόγο. Μπορείτε να απευθύνετε την ερώτηση στη συγκεκριμένη ομάδα.

Έχω διαιτητεύσει όπως σας είπα περισσότερους από 420 αγώνες στην Α1, μεταξύ των οποίων 18 τελικούς, σε αρκετούς από τους οποίους με συμμετοχή του Ολυμπιακού.

Είναι στη μοίρα του διαιτητή, ειδικά όσων είχαμε την τύχη και την τιμή να διαιτητεύσουμε σε τόσο υψηλό επίπεδο, να πάρουμε κάποιες πάρα πολύ δύσκολες αποφάσεις, σε ιδιαίτερα πιεστικές συνθήκες και βέβαια με μεγάλη κρισιμότητα για την έκβαση των αγώνων.

Φυσικά και έχει τύχει μέσα στους αγώνες να έχω πάρει και λανθασμένες αποφάσεις. Όποιος διαιτητής ισχυριστεί ότι έχει τελειώσει έναν αγώνα, ειδικότερα σημαντικής δυσκολίας όπως αυτοί των τελικών, χωρίς λάθη, είναι επιεικώς ψεύτης.

Για τη συγκεκριμένη ομάδα, στο πλήθος των αγώνων που έχω διαιτητεύσει αναμφισβήτητα έχει τύχει να κάνω και κάποια λάθη, κάποιες φορές κατά της, αλλά δεν γίνεται να παραγνωρίζεται ότι έχω κάνει και λάθη υπέρ της, όπως για παράδειγμα η φάση των βημάτων του Βασίλη Σπανούλη, τα οποία από δική μου κακή εκτίμηση δεν έδωσα και έκριναν ένα τελικό.

Χωρίς να αισθάνομαι ότι έχω να αποδείξω τίποτα σε οποιονδήποτε, μια τέτοια φάση αποδεικνύει έμπρακτα ότι επουδενί δεν έχω κάνει κανένα σκόπιμο λάθος κατά της συγκεκριμένης ομάδας.

Μπορώ να δεχθώ οποιουδήποτε την άποψη σχετικά με το αν υπήρξα καλός, κακός ή μέτριος διαιτητής, ωστόσο δεν δέχομαι από κανέναν απολύτως να πραγματεύεται την ακεραιότητα μου και την αδιαπραγμάτευτη πρόθεση μου να αποδώσω δικαιοσύνη και καλύτερη διαιτητική μου επάρκεια σε όλους ανεξαιρέτως τους αγώνες που έχω διαιτητεύσει στην καριέρα μου, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, όσο σκληρές και δύσκολες και αν ήταν», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη ΕΔΩ 

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.

?>