Όλες οι προσπάθειες που έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου για να προφέρει σωστά το όνομα του Γερμανού Ντένις Σρέντερ.

Όλες οι προσπάθειες που έκανε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δημήτρης Χατζηγεωργίου για να προφέρει σωστά το όνομα του Ντένις Σρέντερ.

Ευρωμπάσκετ 2022: Η αλήθεια είναι οτι η γερμανική γλώσσα είναι μία από τις πιο δύσκολες γλώσσες. Όχι τόσο όσον αφορά την προφορά, αλλά όσον αφορά τις περίπλοκες λέξεις -σιδηροδρόμους που αποτελούν πραγματικό γλωσσοδέτη. Ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου το κατάλαβε από πρώτο χέρι.

Στο παιχνίδι Γερμανία – Ελλάδα 107-96 ο σπίκερ της ΕΡΤ αναγκάστηκε να προφέρει τα δύσκολα ονόματα των Γερμανών, με κυριότερο αυτό του Ντένις Σρέντερ.

Το… άτιμο έχει αυτά τα ούμλαουτ που θέλουν ειδική προφορά και δεν είσαι βέρος Γερμανός δεν είναι και τόσο εύκολο να το προφέρεις.

Χαρακτηριστικό το βίντεο που ετοίμασε το κανάλι του Luben στο youtube, στο οποίο ο Δημήτρης Χατζηγεωργίου εμφανίζεται να λέει το όνομα του Γερμανού γκαρντ με καμιά… 10αριά διαφορετικούς τρόπους!

Απολαύστε το βίντεο παρακάτω