ΕΛΛΑΔΑ

Ακαδημίες- Εφηβικά- Παιδικά: Δεν άλλαξε η ΚΥΑ

Η ΚΥΑ έμεινε όπως είχε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις ακαδημίες, τα εφηβικά και τα παιδικά τμήματα δεν άλλαξαν.
Ακαδημίες- Εφηβικά- Παιδικά: Δεν άλλαξε η ΚΥΑ

Νέα ΚΥΑ εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα (6/9) και δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις ακαδημίες αλλά και τα παιδικά εφηβικά τμήματα.

Ουσιαστικά το πρόβλημα παραμένει για τους νεαρούς αθλητές. Δηλαδή τα παιδιά έως 11 ετών θα πρέπει να κάνουν δύο self test, τα παιδιά 12 12 έως 15 ετών θα πρέπει να κάνουν ένα rapid και ένα self test την εβδομάδα ενώ οι αθλητές από 16 ετών και πάνω θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα. Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην προπόνηση οι αθλητές στις ακαδημίες.

Φυσικά το κόστος είναι μεγάλο για τις οικογένειες. Και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ελπίδα ότι θα άλλαζε η ΚΥΑ κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα. Απομένει να δούμε τι θα γίνει στην απόφαση της 13ης Σεπτεμβρίου που συμπίπτει και με το άνοιγμα των σχολείων.

Πάντως με βάση τα όσα γίνονται τώρα ουσιαστικά περα από την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού, είναι και μία έμμεση ώθηση προς τα παιδιά να εμβολιαστούν. Και αυτό είναι βέβαιο. Μόνο που δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο… Δεν είναι και τόσο σωστό να πιέζεις την τσέπη της οικογένειας και να θέτεις διλήμματα σχετικά με τον αθλητισμό σε ένα νέο παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Basket League:Στο ΣΕΦ την 8η αγωνιστική Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, πολλά ντέρμπι στην πρεμιέρα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ακαδημίες- Εφηβικά- Παιδικά: Δεν άλλαξε η ΚΥΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μαντώ Καψάλη

Εργάζεται στο Sportime από το 2017 και από την πρώτη ημέρα της έκδοσης της εφημερίδας όπως κι από τότε που βγήκε στον αέρα η ιστοσελίδα Sportime.gr. Βασικό της αντικείμενο είναι το μπάσκετ χωρίς βέβαια να «κλείνεται» σε αυτό καθώς όσο ζεις, πρέπει να μαθαίνεις. Είναι τακτικό μέλος του ΠΣΑΤ και της ΕΣΗΕΑ