Ακαδημίες μπάσκετ

Η ΚΥΑ έμεινε όπως είχε και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις ακαδημίες, τα εφηβικά και τα παιδικά τμήματα δεν άλλαξαν.

Νέα ΚΥΑ εκδόθηκε σήμερα Δευτέρα (6/9) και δεν υπάρχει καμία απολύτως αλλαγή στα υγειονομικά πρωτόκολλα που προβλέπονται για τις ακαδημίες αλλά και τα παιδικά εφηβικά τμήματα.

Ουσιαστικά το πρόβλημα παραμένει για τους νεαρούς αθλητές. Δηλαδή τα παιδιά έως 11 ετών θα πρέπει να κάνουν δύο self test, τα παιδιά 12 12 έως 15 ετών θα πρέπει να κάνουν ένα rapid και ένα self test την εβδομάδα ενώ οι αθλητές από 16 ετών και πάνω θα πρέπει να κάνουν δύο rapid test την εβδομάδα. Για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στην προπόνηση οι αθλητές στις ακαδημίες.

Φυσικά το κόστος είναι μεγάλο για τις οικογένειες. Και παρά το γεγονός ότι υπήρχε ελπίδα ότι θα άλλαζε η ΚΥΑ κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Τουλάχιστον αυτή την εβδομάδα. Απομένει να δούμε τι θα γίνει στην απόφαση της 13ης Σεπτεμβρίου που συμπίπτει και με το άνοιγμα των σχολείων.

Πάντως με βάση τα όσα γίνονται τώρα ουσιαστικά περα από την επιβάρυνση του οικονομικού προϋπολογισμού, είναι και μία έμμεση ώθηση προς τα παιδιά να εμβολιαστούν. Και αυτό είναι βέβαιο. Μόνο που δεν γίνεται με αυτό τον τρόπο… Δεν είναι και τόσο σωστό να πιέζεις την τσέπη της οικογένειας και να θέτεις διλήμματα σχετικά με τον αθλητισμό σε ένα νέο παιδί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Basket League:Στο ΣΕΦ την 8η αγωνιστική Ολυμπιακός- Παναθηναϊκός, πολλά ντέρμπι στην πρεμιέρα