×

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Απίστευτο! ΕΟΚ και Απόλλωνας αγνοούν τη FIBA.


    Νίκος Μπουρλάκης

Απίστευτο! ΕΟΚ και Απόλλωνας αγνοούν τη FIBA.


Η πρόσφατη οδηγία της FIBA προς την Ομοσπονδία ώστε να συμμορφωθεί τόσο η ίδια όσο και οι ομάδες, φαίνεται πως δεν «ενόχλησε» και πολλούς. Δεν ίδρωσε το αυτί τους, για την ακρίβεια. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Απόλλωνας, τον οποίο «κυνηγά» το χρέος προς τον Άλεξ Άκερ ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές με παίκτες. Τους οποίους, μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι… δεν τρέχει τίποτα.

Η FIBA, την επιστολή της οποίας είχε αποκαλύψει αποκλειστικά το Sportime στις 27 Ιουνίου, έχει ξεκαθαρίσει την κατάσταση. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε οποιαδήποτε ομάδα έχει ban να προχωρήσει σε μεταγραφή. Και ταυτόχρονα καθιστά την ΕΟΚ υπεύθυνη ώστε να σταματήσει πλέον να κάνει τα «στραβά μάτια». Ως τώρα η Ομοσπονδία επέτρεπε (παράτυπα) να γίνονται μεταγραφές «εσωτερικές» από τις ομάδες που είχαν απαγόρευση. Μπορούσαν δηλαδή να παίρνουν παίκτες (Έλληνες ή ξένους) των οποίων η «ελευθέρας» βρισκόταν στην ΕΟΚ.

Η έκπληξη λοιπόν ήρθε από τον Απόλλωνα Πάτρας! Με το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι στις αρχές της εβδομάδας, παράγοντες της ομάδας επισκέφτηκαν τον Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Συζήτησαν για το συγκεκριμένο θέμα. Και όπως λένε οι ίδιοι, σε όποιον παίκτη προσεγγίζουν, «έχουν το ΟΚ από τον Πρόεδρο της ΕΟΚ ότι θα τους βοηθήσει»!

Πως ακριβώς θα γίνει αυτό από τη στιγμή κατά την οποία, με βάση την επιστολή της FIBA, αν ο Απόλλωνας κάνει μεταγραφή αυτομάτως αυτή θα ακυρωθεί; Και ταυτόχρονα η ΕΟΚ θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο 18 χιλιάδων ευρώ (για κάθε περίπτωση);

Επί της ουσίας, αν ο Απόλλωνας (όπως και κάθε άλλη ομάδα που έχει οφειλές) δεν ρυθμίσει το χρέος προς τον Άκερ, τότε θα βρεθεί προ εκπλήξεων. Όσα… επιχειρήματα κι αν παρουσιάσουν καθώς η FIBA δεν αναγνωρίζει διαχωρισμό ΚΑΕ- Ερασιτέχνη. Αλλά βλέπει μπροστά της μόνο «Απόλλων Πατρών».

Όμως εδώ έχουμε κι ένα ακόμα ζήτημα: Πως είναι δυνατόν η ΕΟΚ (που θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο) και ο Απόλλωνας να ΑΓΝΟΟΥΝ τόσο επιδεικτικά την εντολή της FIBA;

Πως είναι δυνατόν να την προσπεράσουν χωρίς επιπτώσεις;

Και ταυτόχρονα με τις επερχόμενες εκλογές στην Ομοσπονδία να πλησιάζουν: Αν (π.χ) εκλεγεί άλλος πρόεδρος, θα χρεωθεί τα «φέσια» αυτά προς την FIBA;

Οφείλουν τόσο η ΕΟΚ όσο και ο Απόλλωνας να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους, δημόσια κι επίσημα. Διότι δεν είναι δυνατόν να αγνοούν μια τόσο σοβαρή οδηγία της FIBA.

Η ΠΙΟ ΖΩΝΤΑΝΗ ΠΑΡΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΔΩ

Τελευταία Νέα