Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του διαιτητή μπάσκετ, Κώστα Καλαπόδη σε βάρος ενός αθλητή του Απόλλωνα Χαλκίδας.

Χαμός στην Β΄ ΕΣΚΑΣΕ όπου ένας παίκτης του Απόλλωνα Χαλκίδας, καταγγέλλει ρατσιστική επίθεση από διαιτητή του αγώνα με την ΑΓΕΧ

Πολύ άσχημη εντύπωση προκάλεσε η αντίδραση του διαιτητή μπάσκετ, Κώστα Καλαπόδη σε βάρος ενός αθλητή του Απόλλωνα Χαλκίδας.

Όλα αυτά σε αγώνα της Β’ ΕΣΚΑΣΕ στο μπάσκετ όπου συνέβησαν απίστευτα πράγματα και τελικά καταλήξαμε στις καταγγελίες για ρατσιστική επίθεση!

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το Σάββατο (26/3) σε αγώνα για τη Β’ ΕΣΚΑΣΕ μεταξύ των ομάδων Απόλλων Χαλκίδας-ΑΓΕ Χαλκίδας, μετά τη λήξη του αγώνα και αφού είχε κλείσει το φύλλο αγώνος, κατά την αποχώρησή του από το γυμναστήριο ο διαιτητής Κώστας Καλαπόδης ζήτησε και ήρθε η αστυνομική δύναμη, καθώς όπως ανέφερε δέχτηκε φραστική επίθεση από τον παίκτη του Απόλλωνα, Ντονάλντο Χοτζαλάρι το δελτίο του οποίου οι διαιτητές πήραν αμέσως μετά.

Την Κυριακή (27/3) το πρωί ο διαιτητής έκανε ένα σχόλιο στο προφίλ του στο Facebook όπου ανέφερε το εξής: «Από πότε έμαθαν οι Αλβανοί μπάσκετ; Ρητορική ερώτηση»

Αν και δεν ανέφερε όνομα στην ανάρτηση ο διαιτητής, ο Χοτζαλάρι εκτίμησε ότι ήταν μια σαφής ρατσιστική επίθεση σε βάρος του.

Μάλιστα μέσω του stereabasket.gr θέλησε να δώσει τη δική του απάντηση στο διαιτητή: «Μπασκετάκι μάθαμε ιδρώνοντας και αφήνοντας πίσω οικογένεια και στιγμές με φίλους, φίλτατε Κωνσταντίνε Καλαπόδη. Έπειτα το βρίσκω αδιανόητο να είσαι ρατσιστής στις μέρες μας. Πρώτα απ’ όλα δεν σέβεσαι τον εαυτό σου και μετά δεν σέβεσαι τους γύρω σου και όταν λέω τους γύρω σου εννοώ τους απλούς διαιτητές. Όσο μπάσκετ και να μην ξέρω όπως λες, ο Αλβανός δεν τα παρατάει, ακόμα και στον ρατσισμό συνεχίζει»

Μάλιστα για το περιστατικό πήρε θέση και ο Άρης Θήβας καθώς με ανακοίνωσή του ανέφερε τα εξής:

«Το ΔΣ του ΑΣ ΑΡΗΣ ΘΗΒΩΝ καταδικάζει την ρατσιστική φραστική επίθεση που δέχτηκε ο ΝΤΟΝΑΛΝΤΟ ΧΟΤΖΟΛΑΡΙ. Η οποία αντιπαλότητα περιορίζεται στις 4 γραμμές του παρκέ και δεν έχει να κάνει ούτε με το χρώμα ούτε με την καταγωγή των αθλητών. Τέτοιου είδους καταστάσεις δεν χωράνε στον αθλητισμό και δεν εκφράζουν το σύνολο των ανθρώπων που ασχολούνται με τον αθλητισμό και πόσο μάλλον με το μπάσκετ»