ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΕΟΚ: Ως την Δευτέρα (7/6) η προσωρινή διοίκηση

Μια ακόμα πράξη του… σίριαλ των εκλογών της ΕΟΚ διαδραματίστηκε την Πέμπτη (3/6) στο Πρωτοδικείο Αθηνών με όλες τις πλευρές να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους. Η ΕΟΚ συνεχίζει να ταλαιπωρείται στα δικαστήρια. Εκλογές δε γίνονται. Το μπάσκετ διασύρεται και τα παιχνίδια εξουσίας και κυριαρχίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πλέον απομένει να δούμε το επόμενο επεισόδιο...
Εκλογές ΕΟΚ: Ως την Δευτέρα (7/6) η προσωρινή διοίκηση

Μια ακόμα πράξη του… σίριαλ των εκλογών της ΕΟΚ διαδραματίστηκε την Πέμπτη (3/6) στο Πρωτοδικείο Αθηνών με όλες τις πλευρές να παρουσιάζουν τις προτάσεις τους.

Η ΕΟΚ συνεχίζει να ταλαιπωρείται στα δικαστήρια. Εκλογές δε γίνονται. Το μπάσκετ διασύρεται και τα παιχνίδια εξουσίας και κυριαρχίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Πλέον απομένει να δούμε το επόμενο επεισόδιο που βέβαια δεν έχει να κάνει με κάτι μόνιμο αλλά προσωρινό. Την ίδια στιγμή που η Εθνική Γυναικών σε λίγες μέρες πρέπει να παίξει στο Ευρωμπάσκετ ενώ η Εθνική Ανδρών προσπαθεί να μαζευτεί για το Προολυμπιακό στον Καναδά στο τέλος του μήνα. Κι αν αυτό που βλέπουμε είναι εικόνα Ομοσπονδίας, τότε πάμε πάσο!

Τέλος πάντων. Από την πλευρά του Γιώργου Βασιλακόπουλου, ο γνωστός νομικός Τάκης Μπαλτάκος έκανε παρέμβαση και υπογράμμισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής διοίκησης. Και ζήτησε να παραμείνει η υπάρχουσα προσωρινή διοίκηση τονίζοντας ότι είχε προκηρύξει κανονικά εκλογές οι οποίες όμως δεν έγιναν κατόπιν κυβερνητικής απόφασης. Ήταν κάτι που περίμεναν οι απέναντι πλευρές. Το εντυπωσιακό είναι ότι ο κ.Μπαλτάκος εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό Α.Ο. στην παρέμβασή του.

Ακριβώς την ίδια άποψη έχει και η πλευρά του υποψηφίου προέδρου, Άγγελου Παπανικολάου ο οποίος άλλωστε είναι ο εκλεκτός του Γιώργου Βασιλακόπουλου. Από την πλευρά τους οι Βαγγέλης Λιόλιος και Παναγιώτης Φασούλας, που εκπροσωπήθηκαν από τους νομικούς τους πρότειναν νέα προσωρινή διοίκηση. Που θα οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές.

Κατατέθηκαν τα αιτήματα κι αναμένεται η απόφαση για τη νέα προσωρινή διοίκηση. Είτε την Παρασκευή (4/6) είτε το αργότερο την Δευτέρα (7/6).

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι εκλογές της ΕΟΚ είχαν προκηρυχθεί δια ζώσης για τις 30/5 στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαϊδης». Όμως με Κυβερνητική Απόφαση, ένας οργανισμός που αριθμεί περισσότερα από 150 μέλη δε μπορεί να κάνει εκλογές δια ζώσης αλλά μόνο με το ηλεκτρονικό σύστημα «ΖΕΥΣ». Με αυτό το σύστημα έχουν γίνει εκλογές σε 47 Ομοσπονδίες ως τώρα αλλά η ΕΟΚ εξακολουθεί να… αντιστέκεται

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές ΕΟΚ: Ως την Δευτέρα (7/6) η προσωρινή διοίκηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College