Η αδυναμία που δήλωσε το Ψυχικό να λάβει μέρος στην Basket League φέρνει τον ΕΣΑΚΕ μπροστά στις επόμενες προβλεπόμενες ενέργειες.

Αυτά που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ τις τελευταίες ώρες και σε ό,τι αφορά στις εκλογές της ΕΟΚ μόνο τιμητικά δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σίγουρα δεν αποτελούν διαφήμιση.

Αυτά που βιώνει το ελληνικό μπάσκετ τις τελευταίες ώρες και σε ό,τι αφορά στις εκλογές της ΕΟΚ μόνο τιμητικά δε θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σίγουρα δεν αποτελούν διαφήμιση.

Το ότι η ΕΟΚ βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη διοίκηση Πρωτοδικείου είναι κάτι που το βλέπουν όλοι. Θα είναι η μία και μοναδική Ομοσπονδία που δεν θα έχει κάνει εκλογές στην ώρα τους και φυσικά οι συνέπειας είναι ανυπολόγιστες.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Δευτέρας (29/3)  ο εκ των υποψηφίων, Βαγγέλης Λιόλιος, έριξε… βόμβα. Τόνισε ότι την ημέρα αυτή ήταν να συζητηθεί η αίτηση για διοίκηση Πρωτοδικείου στην ΕΟΚ. Και μάλιστα έκανε λόγο για «απόπειρα εκτροπής» αποκαλύπτοντας ότι:

«Κάποια σωματεία προσέφυγαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών, συνεπικουρούμενοι από τον δικηγόρο της ΕΟΚ για να ζητήσουν διοίκηση Πρωτοδικείου.

Από τις 8 το πρωί ημασταν εκεί. Είχε οριστεί για τις 10 το πρωί και όριζαν ως διοίκηση Πρωτοδικείου τους εαυτούς τους!!! Ξανά ο κύριος Βασιλακόπουλος θα ήταν πρόεδρος»!

Η ΕΟΚ απάντησε με επίσημη ανακοίνωση ότι ουδέποτε πήγε στο Πρωτοδικείο ζητώντας διορισμό προσωρινής διοίκησης. «Αν έχει συμβεί αυτό από μεμονωμένα σωματεία, έχει συμβεί εν αγνοία του ΔΣ της ΕΟΚ» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Βεβαίως το φυσιολογικό ερώτημα είναι ένα: Πότε έγινε η αίτηση στο Πρωτοδικείο για τον ορισμό νέας διοίκησης; Διότι το πρωί της Δευτέρας (29/3) γινόταν η συζήτηση, δεν έγινε η αίτηση.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η αίτηση έγινε στις 23 Μαρτίου. Μια ημέρα, δηλαδή μετά το Δ.Σ της ΕΟΚ που αποφάσισε την αναβολή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Και την ίδια ημέρα που ο ΕΣΑΚΕ συνεδρίασε και αποφάσισε να ζητήσει από την ΕΟΚ, μέσω επιστολής, το λόγο για τον οποίο δεν έλαβαν μέρος στο καθοριστικό Δ.Σ, τα τρία μέλη του όπως ορίζεται από το νόμο.